Auteur Topic: Frozen Shoulder  (gelezen 167101 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

olleke

 • Gast
Frozen Shoulder
« Reactie #150 Gepost op: 23 februari 2009, 14:50:15 »
Ik ben blij dat ik via het surfen hier terecht ben gekomen.
In december ben ik  van de fiets gevallen en heb mijn sleutelbeen gebroken. De aandacht ging ook uit naar de breuk,toch mijn hele rechterkant zag blauw vd val,ook was ik even buiten westen geweest.
Pas de volgende dag ben ik naar de huisarts gegaan en er moest een foto worden gemaakt.
Het sleutelbeen was mooi gebroken :blink:
Na een periode van 6 weken rust ,toch problemen .Pijn en geen kracht hebben in mijn R,arm. Het `slingeren`op advies vd chirurg,was pijnloos en ging goed. Ook het lopen gaf pijn in achter mijn schouderblad.
Bij de 2e controle v,d chirurg  kreeg ik te horen, het duurd wel 3mnd, Rust en alles met beleid bewegen. Bijv,zwemmen mocht, toch bleek dit juist tegen te werken.
In de ziektewet ,want als fulltime kleuterjuf kan ik onmogelijk goed functioneren. Ik ben een alleenstaande vrouw met 2 tieners en ben gewend aan een actief leven. Sport is ook iets wat bij mij hoort, ik werd ongeduldig.
Nu ben ik zelf naar een fysiotherapeut gestapt ,die ook acupuntuur  toepast.

Nu heb ik 4 behandelingen gehad en kreeg te horen dat ik een frozen schoulder had en schrok dat zoiets erg lang duurt. Na de behandeling ben ik even een wrak,toch voel en merk ik vooruitgang.
Kan nu op mijn l.zij slapen zonder ondersteuning van een kussen!!!Heerlijk. :shifty:
Ik surf en lees  wat goed voor mij zou kunnen zijn,oefeningen enz.Ook de fysio raad mij aan om alles met beleid en niet te snel willen doen. Ook humor blijft belangrijk .
Blijf vooruit kijken ,ook als je moe bent van dit alles.

Niets beter dan gezond functioneren!
 

Netty

 • Gast
Frozen Shoulder
« Reactie #151 Gepost op: 25 februari 2009, 17:14:54 »
Citaat
Ik weet sinds een paar weken dat ik een frozen shoulder heb.
Het is begonnen met pijn in de arm, op een gegeven moment diverse keren per dag bij een 'verkeerde' beweging een misselijkmakende pijnscheut die me de adem benam. De huisarts stuurde me door naar de fysiotherapeut, een kundige, goeie meid met plezier in haar werk.
Zij heeft mijn rug en schouders afgetast, en toen kwam ik erachter dat het daar ook wel erg pijnlijk was. Ze heeft mijn rug twee keer gemasseerd, heboorlijk pijnlijk.
Nu heb ik van haar 2 keer een acupunctuurbehandeling gehad, en een tweetal oefeningen die ik thuis moet doen. De dag na de acupunctuur ben ik heel moe/misselijk, brak.
Ik heb eigenlijk de hele dag door pijn, en wordt er ook best moedeloos van. Ze heeft me al voorbereid dat dit zeker een half tot een jaar kan gaan duren, maar dat het over kan gaan. Ook probeer ik gewoon te aerobicen en steppen, niet volop met de armen meedoen, maar het wel een beetje los proberen te houden.
Nu kan ik me pas voorstellen dat er mensen zijn die hun hele leven pijn hebben. Wat is dat erg, wat kost dat een energie!
Ik ben 'pas' 49, en hoop echt dat het goed gaat komen. Pijnvrij worden, en weer alles normaal kunnen bewegen. Het enige wat me zorgen baart is dat ik maar 9 behandelingen per jaar kan gebruiken van mijn ziektekostenverzekeraar. Zelf maanden betalen gaat problemen opleveren. Maar daar ga ik nog maar niet over inzitten.
Blijf optimistisch
Hoi! Ja optimisme heb je zeker nodig. En geduld. Ik heb het idee dat ik nog steeds geen enkele vooruitgang heb geboekt. Ik heb één keer in de twee weken osteopatie en één keer per week fysiotherapie. De fysio houdt de boel er omheen alleen maar soepel en de osteopaat zoekt via de organen een oorzaak. Ik weet het nog niet of ik daar baat bij heb.
Ben er wel achter dat stilzitten de boel alleen maar verslechtert, hoe minder je doet hoe strakker dat capsel wordt. Blijf dus bewegen en oefeningen doen.
Lastig van je verzekering. Ik ben per 1 januari  overgestapt naar een ander pakket met onbeperkte fysiotherapie. Ik had vorig jaar precies hetzelfde probleem, max 9 behandelingen. Daar ben je met een frozenshoulder zo doorheen.  Kun je je verzekering niet alsnog upgraden?
Slapen blijft trouwens een probleem. Heb nu 3 kussens van de waterbeddenwinkel (slaap op een waterbed) om uit te proberen wel kussen het meest comfortabel ligt. Dat scheelt wel erg veel. Heb ook een soort van kussen om mijn schouder te ondersteunen als ik op mijn rechter zij lig. Linker zij is geen optie, te veel pijn.
Hou me op de hoogte! Misschien kunnen we elkaar nog van goede adviezen voorzien  :)
Netty

Kaatje

 • Gast
Frozen Shoulder
« Reactie #152 Gepost op: 25 februari 2009, 23:16:31 »
Hoi,

Ik wilde even wat zeggen over de fysiotherapie en dat is dat je bij een frozen shoulder onbeperkt fysio moet krijgen omdat dit onder chronisch valt. Ik zal hier de link neerzetten van lijst borst en daar kan je zien dat frozen shoulder (punt 21) onder chronisck valt. Alles wat chronisch is op die lijst krijg je onbeperkt fysio voor. Wel de zijn de eerste 9 behandelingen van je verzekering en daarna moet het gewoon doorgaan of je nu 9 of 18 of meer behandelingen via de verzekering moet krijgen.

http://www.agisweb.nl/ShowDoc/wprep/agispo...vw-bijlage1.pdf

Groetjes,

Kaatje

ihillewaere

 • Gast
Frozen Shoulder
« Reactie #153 Gepost op: 05 maart 2009, 08:57:37 »
Dag iedereen,

Ik heb sedert vorig jaar augustus een frozen shoulder, maar dat pas na een paar huisartsen bezoeken en doorverwijzing naar specialist vastgesteld.  Eenmaal bij de specialist was de diagnose vlug gesteld.  Ik heb twee infiltraties gehad in het schoudergewricht waardoor de pijn aanzienlijk minder werd.  Ik ben dan onmiddellijk begonnen met kine en dit op dagelijkse basis.  Nu zijn we 90 kine beurten verder en ik moet zeggen dat ik echt wel vooruit ben gegaan.  Het is nog niet helemaal goed maar het hindert me niet meer in mijn dagelijkse bezigheden.  Ik heb ondertussen nog 18 beurten bij gekregen en ga nu 3 keer per week.  Dus intensieve kine heeft bij mij echt geholpen.

groeten,
Isabelle

anneke leenen

 • Gast
Frozen Shoulder
« Reactie #154 Gepost op: 23 maart 2009, 20:54:53 »
Sinds een paar maanden heb ik erge last van mijn nek en daarna kreeg ik ook last van mijn linker schouder. Nu ben ik nooit zo van naar een dokter gaan  :hamer:  dacht dat het wel weer over zou gaan. Uiteindelijk ben ik begin van het jaar toch maar een keer gegaan en kreeg daar te horen dat ik  discopathie in de nekwervels had met daarnaast een frozen shoulder. Doorverwezen naar de fysio en wat oefeningen mee gekregen voor thuis en een kraaksessie, die wel even hielp. Nu is de pijn de afgelopen weken alleen maar erger geworden en van slapen komt tegenwoordig ook niet veel meer, zodra ik op mijn zij ga liggen en mijn arm optrek, krijg ik een pijnscheut en lig daarna nog een tijdje bij te komen. Op mijn rug liggen gaat redelijk, dit tot groot ongenoegen van mijn man die me dan weer wakker maakt omdat ik te erg snurk  :blush:. Over alle andere ongemakken wil ik het niet eens meer hebben, aankleden lukt niet, een bh vastmaken/losmaken is onbegonnen werk. Daarnaast krijg ik tijdens bepaalde bewegingen pijnscheuten die doortrekken tot aan mijn vingers en ik zeker een kwartier tot een half uur stekende pijnen heb die gepaard gaan met een soort van verlammend gevoel in mijn hele arm, bv het van je schoot af willen duwen van een kat, of wat pluisjes van de bank afvegen, en zo kan ik nog wel tientallen voorbeelden noemen, dingen waar je niet bij stil staat om te doen. Uit bad komen lukt al helemaal niet meer, rol me nu om en ga dan op mijn knieen en kan me dan met een rechterhand omhoog duwen, haar wassen/fohnen niet te doen, mijn kapper helemaal blij die ziet me nu 2x p.w.

Vanmorgen ben ik weer naar de huisarts gegaan, die heeft me een injectie in mijn schouder gegeven met een ontstekingsremmend middel, over 2 weken moet ik terug komen voor een volgende injectie. Hij constateerde dat de frozen shoulder 60 graden was, dat zegt me dus helemaal niets, ja dat ik dus niet alle bewegingen kan maken maar daar was ik zelf ook al achter.

Mijn vraag is of iemand zich herkend in dit verhaal, zoja wat heb je hieraan gedaan? En een goede tip is ook altijd welkom.

 

Roedie

 • Gast
Re:Frozen Shoulder
« Reactie #155 Gepost op: 06 februari 2010, 16:39:04 »
Hallo allemaal
iedereen die last heeft van "frozen shoulder":

Rek en strekoefeningen van de pezen in de schouderstreek hebben me wel iets geholpen.
het bleek een al jaren sluimerende peesontsteking te zijn, in beide schouders. Door fitness en veel te zwaar trainen gekregen trouwens
rechts was het ergst, het was of er constant in mijn schouder, net op de zenuwknoop onder mijn schouderblad met een gloeiende kachelpook werd gepord, en gedraaid.
Verschrikkelijk pijnlijk! Maar de fysio heeft me met die draaioefeningen van mijn hele torso, en vanuit mijn nek, en vanuit mijn schouder helemaal los weten te krijgen. Dus dat kan ik iedereen wel voorzichtig aanbevelen.
De ontstekingen zijn over, mijn "normale beweeglijkheid "is terug.
maar ik houdt wel enorme stijfheid sinds die tijd, ik wil toch wel weer heel graag soepeler in de bovenrug, en over de hele lengte van mijn rug worden.

vvb

 • Gast
Re:Frozen Shoulder
« Reactie #156 Gepost op: 02 maart 2010, 20:55:55 »
Hey Allemaal,

ik ben ook slachtoffer van het spook '' frozen sholder'' reeds 7 maanden leef ik met ononderbroken pijn. Mijn mobiltteit is zeer beperkt. Maanden heb ik slecht of helemaal niet geslapen. Ik vergelijk het met tandpijn x 5 maar dan in uw schouder.
3 cortisone spuiten en tientallen kine behandelingen later , nog steeds geen resultaat. Foto's , echo's. en specialisten in het ziekenhuis... niets helpt. Volgende week zal men een zoutoplossing inspuiten onder narcose... dit zou heel doeltreffend zijn .
Laat ons hopen, want mentaal begint het allemaal heel zwaar te wegen.

Rudy


Offline kattenbel

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 1
Re:Frozen Shoulder
« Reactie #157 Gepost op: 26 januari 2011, 13:02:19 »
Hallo,

Mijn naam is ilse, ik heb begin dit jaar de diagnose gekregen van een frozen shoulder. Ben al wel langer aan het sukkelen. In 2009 heb ik zeker 3 kwart jaar thuis gezeten met een lage rug hernia. Ik was weer begonnen met sporten toen mijn linker arm begon te vervelen. Ik ben meteen naar de Fysio gegaan, de behandeling ging van mn boven arm-schouder-schouderblad-sleutelbeen-schouderkop-nek..Ik was al een half jaar met fysio bezich en ben toch maar us naar de dokter gegaan. Die vertelde me na wat onderzoeken dat hij het sterke vermoeden had dat ik frozen shoulder had. Stelde een spuit voor, maar dan wel na het gebruiken van pijnstillers in de eerste instatie. Om na een paar weken terug te komen als de pijn niet minder was geworden. Ik ben nog nooit gevallen op die arm, beweeg wel voldoende heb ik zelf het idee. Dus waar het vandaan is gekomen ik heb geen idee. Ik beweeg wat ik kan, maar heb mijn bereik aangepast, ga ik erbuiten dan ga ik door de grond. En ik blijf liever op de grond, dus daar pas ik me op aan. Ik heb 2 keer per week fysiotherapie. Maar ik ga wel door, vind me zelf nog lang niet zo oud om thuis te gaan zitten kniezen. Ik ben nog geen 50. Ik vond het een verandeming te lezen dat ik niet alleen was in deze klacht. Ik zou wat tips willen krijgen voor het slapen zonder pijn...en pijnstillers. Je breekt gewoon ergens een keer af door slaapgebrek. Ik kan soms ook niet op mn rug liggen, en zitten zie ik niet zitten. Dan maar weer een pil erin. Ik ben benieuwd.
gr, ilse.

dickhelmond

 • Gast
Re:Frozen Shoulder
« Reactie #158 Gepost op: 16 februari 2011, 21:52:09 »
Hoi,

ik (42 jr) heb zelf ook een frozen shoulder, nu al zo'n drie jaar. Ik herken je klachten: beperkte bewegingsvrijheid en veel pijn tijdens het slapen, waardoor ik vrijwel elke nacht wakker word en soms blijf. Met een pijnstiller (aleve) kom ik de nacht wel door, maar dan krijg ik weer andere klachten (maag-lever etc). Dus dat beperk ik. De oorzaak is niet precies bekend: wel een sportblessure (4 jaar geleden), stress, electromagnetische velden ? Hoe dan ook, ik wil er vanaf !!!
Ik heb veel gedaan: fysiotherapie, manuele therapie, manuele therapie egg shell, homeopathie, mesologie, etc, etc. Geen van dat alles helpt blijvend, korte effecten en daarna is de pijn er weer. Nu doe ik acupunctuur sinds medio januari jl en dat helpt !!! Voor het eerst voel ik structurele verbetering. Sinds vrijdag jl is er bij mij ook cure-tape op geplakt en dat geeft nog meer verlichting. Ik heb al twee nachten pijnloos geslapen !!! Kijk maar op google en bij you tube op cure tape en frozen shoulder. Verder schijnen arm- en schouderklachten een relatie te hebben met organen. Volgens alternatieve geneesheren/vrouwen worden deze klachten in stand gehouden cq veroorzaakt door het disfunctioneren van de organen. Bij mij (rechterschouder/arm) zou dat te maken hebben met de lever. Met linkerschouder/arm weet ik het niet. Het is het uitzoeken waard. Ik adviseer je echt om cure-tape aan te laten brengen. Je fysiotherapeut kan dat doen. Zie deze site http://www.youtube.com/watch?v=cfG3NTBDkz0&feature=related
Die tape bevordert oa de doorstroming van de lymfen etc.

Ik wens je veel strekte.

Nettie

 • Gast
Re:Frozen Shoulder Mogelijke oplossing: Cupping
« Reactie #159 Gepost op: 20 februari 2011, 20:27:49 »
Net als veel mensen hier hebben ze ook bij mij na 8 maanden de daignose gesteld: Frozen Shoulder
Afgelopen zomer werd ik s'nacht wakker en kon mijn arm aan één kant niet meer bewegen. Hierna begon de lijdensweg van huisarts, ziekenhuis, orthopeed, fysiotherapeut met als resultaat dat niemand kon zeggen wat het was.
Pijn ging echter niet weg . Inmiddels na een second opinion is iedereen er van overtuigd dat het een Frozen Shoulder is,
waarbij gelijk vermeld word dat dit mogelijk over vele jaren ontstaan is en het een half - tot 2 jaar kan duren eerdat er verbetering optreed.

Toeval wil dat we regelmatig een ontspanningsmassage nemen bij een Chinese masseuse.   Deze vertelde maanden geleden al dat ik last van van " Koude wind " . Door het elkaar taaltechnisch niet begrijpen gingen wij daar echter niet op door.
2 weken geleden vroeg ze weer hoe het ging.  Toen ze het niet begreep kwam het woordenboek erbij. Hieruit bleek dat haar
"Koude wind " niets anders is dan onze Frozen Shoulder. Ze vertelde dat er een Chinese methode is om dat weg te krijgen.
Het heet cupping en is een werkelijk Spartaanse manier om de doorbloeding weer op gang te krijgen daar waar alles op slot zit.
Het is een methode die al vele duizenden jaren gebruikt word en ook in Nederland inmiddels door iemand gebruikt word.
Voor de uitleg kan je kijken bij www.aartvaneck.nl   De Chinese echter hanteren de orginele manier, ze zeggen dat ze daarmee dieper in het weefsel doordringen. Ze maken de lucht in een glazen bol warm en zetten die omgekeerd op je huid. Hierna koelt de lucht af en zuigt de bol vacuüm. Prettig is het niet maar na 3 behandelingen kan ik inmiddels mijn arm alweer tot boven mijn hoofd optillen. De behandeling is 1 maal per week en kost 40 €. DSW vergoed het helaas niet maar op dit moment ben ik al blij dat ik weer beweging in mijn arm/schouder krijg. Als het zo blijf gaan kan ik misschien over een maand wel weer gaan werken. Ik weet niet of elke Chinese Masseur dit kan. Mijn masseuse kan je vinden onder www.chinabody.nl en is gevestigd in Delft, vragen naar Yang Yang.
Groetjes Nettie

liesanne

 • Gast
Re:Frozen Shoulder
« Reactie #160 Gepost op: 24 februari 2011, 16:48:03 »
Hallo mensen, ook ik heb een frozen shoulder. Na een operatie op 20 oktober 2010. Mijn bicepband was volledig afgescheurd en er zat een scheurtje in het kapsel. Na 3 maanden zou alles wel weer hersteld zijn. Dus had ik mij al weer opgegeven voor de tenniscompetitie in het voorjaar  :clap:Nou, niet dus. 2 weken geleden is door de orthopeet vastgesteld, dat ik dus een frozen shoulder heb. Tijdens de fysio heb ik het zelfs een paar keer genoemd, maar nee hoor, zolang ik nog steeds vooruitgang boek(heel langzaam) is het geen frozen shoulder. Nou, wel dus. Kan wel 1,5 tot 2 jaar duren. Ik mag nu 2x 1 uurtje per week werken. Ik werk in de sales bij een sportschool, weet je hoe frusterend dat is. Af en toe heb ik echt een offday, deze week had ik eigenlijk gezellig met mijn gezin in de sneeuw moeten zitten ;) Durfde ik niet aan, en alleen op een stoeltje zitten en niet kunnen skieen zag ik helemaal niet zitten. Ik heb het idee om nu toch maar accupunctuur te gaan proberen. Ben benieuwd. Slapen gaat gelukkig goed. Kussen links bij buik, kussentje tussen knieen, en dun kussen rechts. Frozen shoulder zit nl rechts, en ik slaap dus op linker zij. Na 2 weken geen fysio, ga ik volgende week weer een keer proberen, had nl steeds zoveel pijn als ik een half uurtje fysio had gehad. Ben benieuwd. Groet Liesanne

Offline geertje

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 6
Re:Frozen Shoulder
« Reactie #161 Gepost op: 08 mei 2011, 17:51:43 »
Dag allemaal. Wat veel mensen met dit probleem. Het laatste verhaal van Liesanne zou mijn verhaal kunnen zijn. Vorig jaar mijn bisepsspier gescheurd bij de schouder en in januari begon mijn schouder pijnlijk en stijf te worden. Ik dacht gelijk aan een scheurtje in het labrum ( kapselgewricht ) in de schouder want dat heb ik 15 jaar geleden ook gehad in mijn andere schouder. Drie weken geleden ben ik  geopereerd om het scheurtje te hechten ( Bankart repair ) maar het was geen scheurtje meer maar het lag aan flarden zei de orthopead. Dus heeft hij het kapsel gladgefreest per arthroscopie. Maar ja, de frozen shoulder is hiermee nog niet opgeheven en  de pijn blijft en nu lees ik op dit forum hoe lang dat wel kan duren. Ik heb ook erge pijn in schouder, arm en dat trekt door naar de hand / vingers. Ik weet dat het weer goed komt gelukkig. Dus beste forumlezers......weer een klant er bij !! : :)


Offline oppie

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 1
Re:Frozen Shoulder
« Reactie #162 Gepost op: 19 januari 2012, 14:02:26 »
Ben kapster en heb mn arm dus dagelijks nodig, had al jaren last van schouder, maar alles ging nog prima totdat ik na een verkeerde beweging mijn arm niet omhoog kreeg. Naar de dokter en die stelde voor een cortisonen injectie te geven, omdat hij dacht dat het een slijmbeurs ontsteking was. die hielp niet. Toen mocht ik een rontgenfoto maken . Mijn hele kapsel/pezen van mijn schouder waren verkalkt, conclusie: Frozen Shoulder.

Shockwave therapy was voor mij de oplossing na 6 behandelingen kan ik alles weer als voor de Frozen shoulder, bij bepaalde bewegingen blijft het nog wel gevoelig, maar ik werk weer. Deze therapy vergruist het kalk op je pezen d.m.v electrische stroomshockjes, het bloed neemt de kalk op en je plast het weer uit, niks geen operatie dus!!!

Hoop dat veel mensen mijn berichtje lezen, want volgens mij is dit de minst pijnlijke en snelste optie om weer aan eht werk te gaan. 10 weken weer helemaal genezen!!!

Offline Kijkeenvogel

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 1
Re:Frozen Shoulder
« Reactie #163 Gepost op: 27 juni 2012, 02:55:06 »
Begin februari ben ik gevallen met skiën, na twee maanden is mijn schouder geopereerd,23 april 2012, hij was dusdanig geblesseerd dat ik er niet veel meer mee kon.
Mijn biceps pees bleek afgescheurd en was niet meer op zijn plek, deze is doorgeknipt en sterft verder af, De slab was ernstig uitgescheurd en met allerlei krammen weer gerepareerd, de pees die de arm zijwaarts omhoog beweegt, de supraspinatuspees was afgescheurd, deze is opnieuw verankert aan het bot en aan elkaar gemaakt.
9 maanden tot een jaar fysiotherapie dan zou het maximaal haalbare weer bereikt moeten zijn. Helaas heb ik deze week moeten vernemen dat ik nu een frozen shoulder heb gekregen. Het is duidelijk dat het herstel hierdoor nog langer zal gaan duren. Ik sta open voor alles wat het kan bespoedigen. Als zelfstandige ben ik niet in de luxe positie dat ik rust kan nemen dus het is tanden op elkaar en doorgaan. Heeft er iemand de gouden tip voor mij wat versnelling kan geven in het herstel??
Dat ik niet meer alles zal kunnen kan ik mee leven, maar nu zit het zo vast dat ik nog geen glas drinken bij mijn mond kan krijgen. Autorijden lukt alleen in een automaat, mijn rechterarm is niet in staat om te schakelen ofwel het stuur beet te pakken.
Dit is nu reeds 5 maanden zo. Oppie 10 weken klinkt me erg kort in de oren, is het echt zo'n wondermiddel??

Offline geertje

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 6
Re:Frozen Shoulder
« Reactie #164 Gepost op: 12 juli 2012, 14:01:41 »
Over de val en operatie kan ik niets zeggen. Zelf heb ik twee keer een frozen shoulder gehad en mijn ervaring is dat het door " gewoon doorgaan " steeds beter wordt. Mijn laatste operatie + frozen shoulder was vorig jaar april en in december kon ik er eigenlijk weer alles mee doen zonder dat ik fysio therapie heb gehad . Ik blijf wel pijn houden vanwege slijtage in de schouder maar dat staat los van de F.S. Kijk maar naar mijn verhaal, twee verhalen voor jou verhaal. Sterkte hoor, het duurt een poosje maar het komt zeker weer goed !!

 

Het Forum Fysiomanueel is een onderdeel van de website Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem en van Bergen | disclamer