Auteur Topic: Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn  (gelezen 363005 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gast

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #45 Gepost op: 25 juni 2006, 17:39:14 »
het is zeker van de nekproblemen hoor, mijn nekspieren zijn enorm opgespannen (al drie a vier maanden ) en ik denk dat dat nu ook aan de voorkant zo is, ik kon er iets over vinden op een site: Tijdens het slikken trekken de halsspieren het strottenhoofd naar boven, U kunt dit zien aan de adamsappeel, die bij de slikbeweging even omhoog gaat.Als uw halsspieren erg gespannen zijn , kan het strottenhoofd niet helemaal naar beneden, het blijft dan halverwege steken, waardoor het gevoel van een brok in de keel ontstaat.Dit lijkt me echt wel logisch vind jij ook niet,ik heb gisteren een echografie van mijn schildklier laten nemen maar zoals ik wel dacht was daar niets aan te zien.Morgen ga ik terug naar de osteopaat en kijk wat hij zegt, mijn nek zit ook vaak vast en als ik bijvoorbeeld naar links of rechts draai met mijn hoofd dan voel ik dat uitstralen tot in mijn keel vooraan, en die spierspanning voel ik de hele tijd in mijn nek , om gek van te worden, neem jij spierontspanners??, dit zou wel kunnen helpen maar ik heb ze nog niet genomen, ik ben niet zo aan medicatie

meesterfons

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #46 Gepost op: 30 juli 2006, 19:09:01 »
Nekpijn praat me er niet van. Heb het reeds vele jaren en het wordt maar erger. Na aandringen werden er foto's gemaakt en wat blijkt de wervels 3, 4 en 4 , 5 en 5, 6 zijn erg versleten. Niets meer aan te doen volgens de artsen. De klachten die ik hiervan heb zijn:
Nekpijn
Hoofdpijn
Pijn in de schouders
Uitstraling naar de armen en vingers.
Pijn in de rug.
Duizelig
Last van mijn ogen.
Slikproblemen
Overal tintelingen.
Oor suizen
Door de arts die mij vertelde dat er niets meer aan te doen is ben ik wel doorverwezen naar het Jan van Gooijen kliniek in Amsterdam. Hier proberen ze in ieder geval d.m.v pijnbestrijding de pijn weg te nemen. Ik ben daar pas in behandeling dus ik kan hier nog niet veel over zeggen. Deze behandeling kan volgens de behandelend arts wel een jaar of zelfs langer duren.

Jolanda

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #47 Gepost op: 01 september 2006, 17:35:38 »
Hallo allemaal,

ik heb me vandaag aangemeld op deze site om erachter komen wat ik aan mijn "problemen" kan doen. Vandaag was het weer goed raak, vandaar dat ik heel graag iets aan mijn klachten wil doen. Mijn naam is Jolanda.

Heb sinds 5 jaar last van evenwichtsstoornissen. Ben destijds in de CT-scan geweest, heb een hersenfilm laten maken en nog meer onderzoeken. Blijkt dat ik het syndroom van BPBD heb (n verwante van Myniere). Het eerste wat men mij vertelde, nadat alle onderzoeken afgerond waren: het komt voornamelijk bij 65 plussers voor, maar ik was een bewezen feit dat het ook bij jonge mensen voorkomt (ben inmiddels bijna 38 jaar). Ik was nog te jong voor medicijnen (die zijn veel te zwaar), dus moest ik er maar mee leren leven.

Doordat ik dus bijna iedere dag duizelig ben, heb ik dus een hele verkrampte houding aangenomen. Ik ging zo'n houding aannemen dat mijn boven lichaam krom trok, op die manier werd de duizeligheid wat minder. Doordat ik dus jaren een verkeerde houding heb, is mijn hele boven lichaam fout gaan zitten. Daarbij komt nog dat ik het laatste jaar veel dierbare ben verloren (mijn moeder is inmiddels 1 jaar dood, mijn oom sinds december 2005 en mijn zus sinds februari 2006) waardoor ik veel stress heb gehad. Ben bij een psycholoog geweest, heeft me heel goed geholpen, geestelijk ben ik dus helemaal in orde, maar lichamelijk ben ik een wrak. Doordat ik constant pijn tussen schouders heb en uitstralingen naar mijn nek, waardoor ik dus nog meer duizelig wordt, ben ik op eigen verzoek naar een chiropratiker gegaan. Deze goede man had me de schrik van mijn leven bezorgd, hij dacht dat ik MS had. Vervolgens een MRI scan laten maken, waaruit gelukkig is gebleken dat ik geen MS heb maar een enorm hoge spierspanning. En deze spierspanning kan behoorlijk voor wat klachten zorgen. De stress is dus in mijn lichaam gaan zitten, geestelijk heb ik al mijn verdriet een plekje weten te geven, maar lichamelijk heeft zich alles opgehoopt. Omdat ik dus last heb van die spierspanning krijg ik dus ook vaker een aanval van mijn evenwichtsstoornis. Ik ben nu bij een fysiotherapeute die probeert mijn nek los te maken en af en toe kraakt ze mijn schouders. Dit geeft enige verlichting, maar na 2 dagen zit ik weer helemaal vast. Mijn rug en schouderbladen en nek zijn gewoon een blok! Ik kan ook bijna niets meer doen, zoals bijvoorbeeld afgelopen dinsdag heb ik een nieuwe slaapkamer ontvangen, heb met mijn vriend alles in elkaar gezet, maar heb me dus woensdag ziek moeten melden omdat ik zoveel pijn had in mijn schouders wat richting mijn nek uitstraalde wat vervolgens mijn evenwicht dus weer uit balansbracht. Gisteren de hele dag met warme deken in mijn nek op bed gelegen, maar zodra ik op stond was ik duizelig. Ik kon mijn nek niet naar links of rechts draaien of ik was al duizelig. Vanochtend ging het weer, tenminste dat dacht ik, totdat ik boodschappen ging doen en bij het inladen van de boodschappen ik dus weer pijn in mijn schouders kreeg en duizelig werd. Ik wordt hier helemaal gek van. Kan ik dan nu helemaal niets inspannends meer doen? De hoog geleerden noemen het stress, spierspanning. Ik heb zoveel onderzoeken gehad en er is niets te vinden, ik ben kern gezond zegt men iedere keer. Maar waarom heb ik dan steeds pijn in mijn schouders en nek en wordt ik duizelig? Waarom kunnen ze hier niets aan doen? Ik wil leuke dingen doen in mijn leven, ik wil genieten van het leven, want ik weet dat het leven zo voorbij kan zijn (mijn zus heeft een plostelinge hartstilstand gehad, 's ochtends heb ik nog met haar gebeld en om 1700 uur is ze dood, zomaar omgevallen, nooit ziek geweest, boem weg). Ik ben ook bij een cardioloog geweest, mijn hartje is helemaal in orde, gelukkig.

Ik ben sinds kort met Yoga begonnen, heb nu al drie lessen gehad, ik hoop dat dit me enige verlichting kan geven. Maar als er iemand nog wat tips heeft (recht zitten en lopen probeer ik iedere keer weer, is niet zo makkelijk, heb ook Mensendieck gehad) dan hoor ik dat graag. Mijn fysiotherapeute zegt dat ik langzaam de Yoga moet opbouwen en als ik na 6 weken een beetje gewend ben, ik ook maar eens aqua-arobics moet gaan doen, water belast je spieren namelijk niet. Ik wil graag weer een "normaal" leven hebben. Ik weet ik mag eigenlijk niet klagen want er zijn veel ergere dingen, als ik sommige reacties lees hier, dan denk ik:" stel je toch niet zo aan Jolanda er zijn mensen die 10x zoveel pijn als jou hebben". Maar toch is het niet makkelijk om steeds maar te lachen blijven.

Dus als iemand nog iets weet waardoor ik minder last heb van mijn spierspanning, dan hoor ik dat heel graag.

Alvast bedankt.

En dan nog iets:
live is too short to have sorrows, so live it in love and live it in peace

Fijn weekend
Jolanda

jacqueline

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #48 Gepost op: 03 september 2006, 21:10:58 »
hoi allemaal,
ik ben jacqueline maar kort me af met jacky
o wat komen jullie klachten me bekend voor van oorzuisen,nekpijn en kraken knarsen hoofdpijn enz
ik heb een hele waslijst van aandoeningen maar
om bij dit onderwerp te blijvenheb ook poly artrose en  de nekartose en dat is na mri vastgesteld en heb daarbij discopathie versmalling van de wervels en gelukkig zit de zenuwen nog niet in de weg maar daar is alles meegezecht en binnenkort ga ik verder met mensendieck want ik ben net geopereerd aan iets anders
duizeligheid komt hier veel aan tepas en heb medicijnen maar het gaat redelijk de prikkelingen naar mijn schouder is erg en smorgens als ik op sta dan ben ik net een krakende pop helaas
volgend jaar krijg ik weer een scan om tekijken hoe het ervoor staat maar ik trek eerder aan de bel als het nodig is
ik zie wel dat ik niet de enigste ben en leef met jullie mee want ik weet hoe moeilijk het is als chronisch mens door het leven tegaan en ben al 10 jaar chronisch en 45 jaar
ik hoor graag van jullie om elkaar mischien te kunnen helpen met antwoorden
lieve knuffels en sterkte jacky

de zon schijnt achter de wolken en als hij niet schijnt laat hem schijnen

Miracel

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #49 Gepost op: 04 september 2006, 09:55:13 »
Hoi ik ben Marga en sinds kort, na jaren veel pijn, is er bij mij een dubbele nekhernia (4-5 6-7) geconstateerd. Wat er nog bij komt is dat mijn nek ook nog versleten is.
Heb heel veel pijn en lig meer in bed dan dat ik deel neem aan mijn gezin. Ben alleenstaand met 2 kinderen en huisdieren.
Ik zit te wachten op de datum dat ik geopereerd wordt en dan......we zien wel.

Ik zou wel willen weten hoe het gaat na de operatie de pijn wat kun je wel doen en wat niet!!!

Groetjes Marga :rolleyes:

erwine

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #50 Gepost op: 04 september 2006, 19:48:02 »
Volgens sommige bronnen zou Magnesium (in de vorm van tabletten van de Lidl of gecheleerd van De Tuinen) moeten helpen tegen spierspanning.
Ik slik het sinds 4 dagen, maar (uiteraard) merk ik nog geen effect.

Ik heb last van oorsuizen, pijn boven in mijn hoofd, een zere schouder/bovenarm wat soms uitstraalt naar de elleboog of de hand. Ik heb rond de jaarwisseling een paar maanden fysiotherapie gehad waardoor mijn schouder weer een stuk beter functioneert, maar hij begint weer steeds meer op te spelen. Lijkt toch een beetje frozen te zijn. Er is een relatie tussen de ernst van de klachten en (in)spanning.

Vanwege enkele succesverhalen op het tinnitus forum van de nvvs ben ik met de magnesium begonnen. Wellicht levert het jou ook wat op, Jolanda.

erwine

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #51 Gepost op: 13 september 2006, 17:51:08 »
Sinds anderhalve week nu heb ik een nieuw kussen, geen Tempur, maar een tussensoort. Iets flexibeler dan Tempur maar ook niet goedkoop (75 euro). Het is een vrij hoog maar niet al te groot kussen met een geultje voor nek en hoofd. Verder gebruik ik sinds die tijd 1 tabletje magnesium (zie boven).

Mijn schouder en arm doen aanmerkelijk minder pijn, mijn schouder is ook iets beweeglijker. Ik heb tijdens het slapen ook niet meer zo'n pijn bij het liggen. Ik denk dat het vooral door het kussen komt.

Wellicht hebben anderen hier iets aan.

Groet

Erwine.

 

Martje

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #52 Gepost op: 26 september 2006, 13:25:30 »
Ook ik heb al jaren last van Nek-, schouder- en rugpijn. 2 jaar geleden werd mij vertelt dat mijn klachten wel eens RSI kon zijn. Maar dit betwijfel ik. Een tijdje geleden vond ik ook op internet iets over triggerpoints (knopen in je spieren) en al die klachten die daar bij omschreven stonden heb ik dus ook. o.a heb ik last van wazig zien, redelijk vaak last van duizeligheid, slecht kunnen doorademen omdat je ribben vast zitten, slikproblemen, het gevoel dat er iets in je keel zit.  Kiespijngevoel. Dit heeft dus allemaal te maken met die triggerpoints die in mijn nek- en schouderspieren zitten.  Als mijn manueel therapeut dit weer heeft behandeld gaat het weer een tijdje goed, totdat de knopen zich weer hebben gevormd. Ook bij mij is die knobbel onder de nek het centrum van alle ellende denk ik, daar kan ik de spieren zelf heel goed voelen rollen. Bij mij zit het vooral aan de linkerkant. En dat terwijl ik rechtshandig ben!!!!! Maar kan je wel vertellen wanneer je spieren in je nek vastzitten en dit uitstraalt naar je linkerarm en af en toe je linkerborst spieren, dat dit heel beangstigend kan zijn.  Voor alle zekerheid heb ik vorig jaar 2x met een 48 uurs kastje, die je hartslag e.d registreerd, moeten lopen en daar is gelukkig niets uitgekomen. Maar als je leest wat die triggerpoints in je lichaam kunnen veroorzaken is dit wel heel verbazingwekkend.

Door het niet goed kunnen door ademen omdat de ribben weer eens vast zitten heb je de neiging om verkeerd te gaan ademhalen, dus krijg je een vorm van hyperventilatie. Hierdoor ga je je zo onzeker voelen dat je ook nog eens bang word om alleen naar bv een winkel te gaan, je gaat drukke omgevingen mijden. Dit alles komt bij mij voort uit mijn nek en schouderproblemen.

Tot overmaat van ramp word je ook nog eens geconfronteerd met het feit dat door veelvuldig gebruik van Ibruprofen, om de pijn enigszins dragelijk te maken, je bloeddruk te hoog is. Had nooit gedacht dat er zoveel voort kan komen uit nekpijn.

Wie herkent dit?

atie

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #53 Gepost op: 26 september 2006, 15:10:56 »
ha martje
een deel ervan her ken ik wel
maar of het bij mij triggepoint is weet ik niet
hoe kom je daar achter ?? tob al een paar jaar

ik heb namelijk 2 versleten nekwervels en een vergroeing

maar dat de spieren in de knoop zit
dat heb ik wel en ga met tussen pozes
naar de fysio .... maar vorge week was ik weer
bij de huisarts en die vind dat ik tevaak
naar de fysio moet en dat ik in en fisiuze cirkel zit
hij gaat nu in overeggen wat we verder kunnen doen
had wel peg want de fysio is met vakantie
maar ik word gebeld door de huisarts
na overleg ...
op dit moment heb ik ook last van me vingergewrichten
de arts voel niets biezonders
veel liefs van atie  
 

Martje

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #54 Gepost op: 26 september 2006, 16:28:39 »
Hoi Atie,

Ik had eerder ook nog nooit van triggerpoints gehoord, maar ik was op internet aan het zoeken naar bij symptonen van nek en schouder klachten en stuitte daarbij op een artikel over triggerpoints. En daar stond zoveel symptonen  in beschreven waar ik zelf ook last van heb. kijk maar eens op deze site  http://www.triggerpointboek.nl/.

De eerst volgende bezoek aan mijn therapeut heb ik haar gevraagd of zij wel eens van die triggerpoints had gehoord, waarop zij mij vertelde dat ze die inderdaad bij mij behandelde omdat het 1 en al knopen in mijn spieren was. Ben je mooi klaar mee :unsure:

Een paar voorbeelden wat mij overkwam: Vorig jaar september kreeg ik s'nachts hevige kiespijn (had toen ook behoorlijk last van nek al een paar dagen) Pijnstillers hielpen niet, kiespijn bleef. De volgende dag mijn tandarts gebeld en foto van mijn kies laten maken, niks aan de hand. In de loop van de dag ontdekte ik zelf wanneer ik de spier aan de zijkant van mijn nek masseerde dat die kiespijn wegtrok. Achteraf bleek dus een knoopje in die spier te zitten. Een knoopje is gewoon een verdikking in die spier. Nu nog met regelmaat en vooral tijdens het kauwen van mijn eten krijg ik zomaar kiespijn en door die ene spier te masseren trekt die kiespijn weer weg.

Toen ik 30 was (ben nu inmiddels 43) had ik nogal veel last van mijn onderrug, foto laten maken, mijn onderste tussenwervel schijf was behoorlijk versleten was de diagnose. 5 jaar later weer op verzoek van de huisarts een foto laten maken, diagnose: het viel nog wel mee met mijn tussenwervel schijf.  December 2004 was ik mee naar een voetbal wedstrijd waar ik staan moest, halvewege de eerste helft kreeg ik van het staan zo'n pijn onder in de rug die doortrok naar mijn schouderbladen, daarbij het gevoel dat al mijn spieren in de rug in de brand stonden, resultaat duizeligheid en flauwvallen door die pijn. De schrik zat er toen behoorlijk in dus. Ben toen door mijn huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis om maar weer eens een foto te laten maken, diagnose: er was een donkere vlek te zien op mijn ruggewervel wat wel eens een breukje in die wervel zou kunnen zijn. Naar de ortopheet door verwezen en wat was toen de diagnose na het maken van nog dieper gaande foto's? Er was helemaal niks mijn wervels aan de hand en mijn onderste tussenwervelschijf zag er nog uit als 1 van een jonge meid. Dus al die jaren gedacht dat ik een hele slechte rug had!!!!! Die rugpijnen bleken dus ook veroorzaakt te zijn door die triggerpoints. Nu die met regelmaat onder in de rug worden behandeld heb ik geen rugpijn meer. Tenzij ik niet op mijn zithouding let natuurlijk. Begon een jaar geleden te ontdekken dat het met mijn ogen ook minder werd, wazig zien, niet meer goed de letters kunnen zien. Dus een bril aangeschaft. Bril bleek niet te helpen. Nu blijkt dus ook dat ik heel wazig zie op momenten dat mijn nekspieren weer eens behoorlijk vastzitten. Zogauw mijn nek weer enigzins soepel is zie ik dus de hele wereld weer helder.

De laatste 2 jaar heb ik behoorlijk last van nek- en schouderpijn. Normaal gesproken als je gevoelige spieren hebt heb je in de winter veel pijn, bij mij is het juist in de zomermaanden. Met de ramen open autorijden, slapen met de raam open, ventilatoren in huis aan, noem maar op. Een beetje tocht en het is weer raak.

Wanneer je continue last hebt van je nek en schouders word je er echt niet vrolijker op, door al die bijverschijnselen ga je je onzeker voelen. Door de regelmatig terugkerende duizeligheid op de meest onverwachte momenten durf je eigenlijk als je eerlijk bent niet meer alleen naar bv een drukke winkelcentrum.  Er word heel gauw geroepen dat het tussen je oren zit, maar als je met deze pijnen rond loopt weet je echt wel beter.

Als iij onder behandeling bent bij een fysio vraag die eens naar triggerpoints en of die daar bij jou eens extra aandacht aan wil schenken. En lees die site maar eens over triggerpoints, denk dat je dan heel wat duidelijk word.

Groetjes Martje

atie

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #55 Gepost op: 26 september 2006, 21:05:02 »
Ha martje
ik ben nog steed alles aan het bekijken en lezen maar als je net lid ben
val dat niet mee ik heb wel veel aan je antword
moest het wel een paar keer lezen daar ik moeite heb met grote stuke
achter een teleze. en ik ga het zeker vragen aan de fysio
wacht eerst even het telefoontje af van de huisarts
want die hat er ook over een orhtopeet
en als ik met tussenpozes bij de fysio moetlopen nu
en het helpt maak ik me er niet druk om
gelukig heb ik alle begrip zo wel van de huisarts asl van de fysio
het zit zeker niet tussen me oren
veel liefs van atie  

Jolanda

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #56 Gepost op: 01 oktober 2006, 14:35:43 »
Hallo,

het is alweer een tijdje geleden dat ik dit forum heb gelezen omdat ik niet in staat was achter de pc te kruipen vanwege duizeligheid en pijn tussen mijn schouders.
 
Erwine bedankt voor de tip, baat het niet dan schaadt het niet. Toch?

Ik ben in de tussentijd bij de neuroloog geweest (mijn huisarts vertrouwde het toch niet met de duizeligheid) en moet 5-10 een MRI laten maken van mijn nek en rug. En op 10-10 krijg ik een spieronderzoek. Dit alles naar aanleiding van die vreselijke donderdagmorgen 21 september. Ik werd om 0520 uur wakker en voelde mijn rechter arm niet meer, dacht eerst dat ik erop gelegen had, maar het stijve gevoel trok door naar mijn been en bleef maar aanhouden. Tot grote schrik werd mijn tong ook nog stijf en toen heb ik in paniek de Nightcare gebeld. Ze kwamen gelukkig kijken, meer ook vanwege het feit dat ik zei dat mijn zus (38 jaar) in februari aan een hartstilstand is overleden. Mijn hart werd gecheckt, daar was gelukkig niets mis mee, alleen klopte het wat hard en snel (van de zenuwen). Ze hebben me een spierverslapper ingespoten en ik moest 15 minuten in een zakje ademen (die stijve tong kon namelijk hyperventilatie zijn). De schrik zat en zit er nog steeds goed in. Ik hoop dan ook dat die MRI wat uitkomst biedt, zodat ik tenminste weet waar mijn klachten vandaan komen. Sommige van mijn vriendinnen zeggen dat ik reuma heb, wie weet.

Het ergste van pijn is, als je niet weet waar het vandaan komt! Je voelt pijn maar kent geen oorzaak van die pijn, zoals bijvoorbeeld als je valt, dan voel je pijn omdat je gevallen bent. Maar nu voel je ergens pijn die verschillende oorzaken kan hebben. En dan die duizeligheid, daar wordt ik knettergek van. Ik herken heel veel in het verhaal van Martje en Martje je hebt gelijk dat al heel snel wordt geroepen dat het tussen je oren zit. Maar dat zeggen mensen die nog nooit iets mee hebben gemaakt! En het is zeker moeilijk om door te gaan, want het is makkelijk om thuis te blijven omdat je bang bent dat je een aanval in een winkel krijgt. Maar daar zal en wil en moet ik me tegen verzetten. Zo wil ik NIET worden. Het is niet makkelijk, dat weet ik, heb het zelf ook al meerdere keren aan den lijve ondervonden. Was ik lekker gezellig aan het winkelen, werd ik zo dizzy als maar wat en kon nog niet meer recht lopen. In paniek naar huis gegaan. Door die paniekaanval werd alles natuurlijk veel erger, want je gaat ook nog eens hyperventileren en dan raak je de controle helemaal kwijt.

Enfin ik zal even mijn onderzoeken afwachten. Als ik weet wat er scheelt laat ik het jullie weten en misschien heb ik dan ook wat tips voor jullie. Trouwens over die Triggerpoint therapie heb ik ook al het een en ander gehoord. Het schijnt toch te helpen. Maar elk mens is anders en reageerd dus ook anders op sommige behandel methodes. Maar je gaat vanalles doen en zoeken om van je pijn af te komen, dus zeg ik dan maar;
MEIDEN (zo mag ik jullie toch allemaal noemen?) en MANNEN (als die er ook zijn) we geven niet op! We laten ons niet kisten door een of ander spiertje of wat voor een ziekte dan ook. We gaan door! Ik heb aan den lijve ondervonden dat het leven heeeel kort kan zijn, dus heb ik geleerd om alles wat op mijn pad komt, te proberen te trotseren, al is het vaak met vallen en opstaan. Ik zag laatst een programma op NL2 dat ging over een boehdist. Die goeie man ging een MRI scan in en toen werden zijn hersenactiviteiten gemeten. Jeetje ik heb met mijn mond open naar dat programma gekeken. Die boedhisten zijn zo gek nog niet met hun meditatie. Die man kon helemaal nergens meer aan denken, die knop ging gewoon om. Wetenschappers zijn er ook van overtuigd dat alles wat er in ons lichaam gebeurd, wij zelf in de hand hebben door positief of negatief denken.

Hou jullie taai.

Groetjes
Jolanda
 

Alicia

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #57 Gepost op: 04 oktober 2006, 22:24:58 »
Hallo mensjes.
Jullie klachten herken ik allemaal. Erg vervelend en frusterend.
Zelf heb ik ook altijd last van mijn schouders, nek, uitstraling naar mijn armen.. rug ... benen.
Maar ik heb ook last van mijn kaakspieren. Ik heb slijtage in mijn kaken en overbelaste kaakspieren.
De slijtage heb ik zelf gedaan. Doordat ik veel spierspanning in mijn lichaam heb en veel pijn er last er van heb ben ik erg gefrusteerd geraakt. Erg slecht vanmezelf natuurlijk. Hierdoor word het alleen maar erger.
Ik ben hierdoor snachts gaan klemmen/knarsen in mijn slaap.

Dit heb je niet onder controle, ik wist niet eens dat ik dit deed. Maar ik heb foto's laten maken en het bleek echter dat ik dit wel deed. Hierdoor zijn mijn kaakspieren overbelast en heb ik constand pijn in mijn kaakgewricht en aanhechtingen. Daarom is het belangrijk dat jullie dit ook in de gaten houden.
Deze extra klachten word je echt niet blijer van.

Ik krijg nu 1x in de week fysiotherapie. En wat ik ook geleerd heb, en dit geld voor mijn eigen lichaam.
Om over je pijn grens te gaan. Om toch door te werken wanneer je veel pijn hebt.
Ik heb gemerkt dat mijn lichaam veel sterker is geworden.

Mijn klachten zijn ook begonnen toen ik met sporten ben gestopt en veel stress in mijn leven had.
Dit is nu 14 maanden geleden. En ik heb nog steeds last van de klachten die ik daar aan over heb gehouden. Ik weet nu dat ik goed voor mij lichaam moet zijn. Ontspannen vind ik heel moeilijk.
Ik geloof wel dat je veel moet BEWEGEN.
Doordat je spieren vast zitten en je niet beweegd. Kunnen je afvalstoffen geen kant op.
Dit hoopt zich op in je spieren. Daarom moet je zorgen dat je soepel blijft. En gezond eet.

Hebben jullie trouwens ook last van spier trekkingen??
Als ik oververmoeid ben krijg ik op de raarste plekken spiertrekkingen. Vooral in mijn NEK!
En voor de rest gewoon in mijn benen, armen gezicht.
Maar soms is het wel vervelend. Het valt anderen mensen niet op maar zo'n stuiptrekking is raar.

 :oh:  

atie

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #58 Gepost op: 04 oktober 2006, 22:46:32 »
ha mensen
ik heb ondertussen andword van me huis arts
en de fysio kan niets voor me doen heb
van de huisarts medicijnen gehad arthotec
een pijn stiller het maar of dat de oplossing is ??
ik sport 2x perweek op een sportschool en doe
daar herhalings ofeningen om me spieren teverstevegen
en zwem 2x per week en ga gewoon door
ga zeker niet in een hoekje zitten
goed bewegen word ook geadvizeerd

alicia ik knars ook met me tanden hoor
snachts en je merk dat niet .. ik merk het
s'morgens pas dan doet me kaken soms pijn

ook maak ik een vuist hard dicht dat ik daar wakker van word
en dan doet me hand ook pijn
en spiertrekkingen is herkenbaar bij me
veel liefs van atie  

 

Miracel

 • Gast
Duizeligheid, Nekpijn, Schouderpijn
« Reactie #59 Gepost op: 02 november 2006, 09:23:39 »
Hallo,
Ben 5 weken geleden aan de nekhernia (c6-c7) geopereerd en ik voel me weer heerlijk. Het eerste wat ik zei toen ik bij kwam was oooo geen pijn!!!!.

Moet nog wel rustig aan doen maar het is een genot  :clap: om weer lekker buiten te lopen met mijn hond.
Ik heb wel veel last van mijn luchtwegen en het slikken door de operatie en ik hoop dat dat straks wel wat minder is.

Heb enorm opgezien tegen de operatie maar het is allemaal meegevallen, als die andere nekhernia (c4-c5) opspeeld laat ik me
gelijk helpen.

 :D Marga

 

Het Forum Fysiomanueel is een onderdeel van de website Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem en van Bergen | disclamer