Rug en Nek Gerelateerd > Rug

Discopathie L5 Si

<< < (3/6) > >>

Michel01:
Ik heb nucloepathie gehad in het waterland ziekenhuis in purmerend. Werd volledig vergoed, het is gewoon een hernia operatie maar dan een nieuwe vorm. Maar check voor de zekerheid toch bij je verzekeraar!

Plaatselijke verdoving, dezelfde ochtend zelf weer naar huis gereden. Pijnvermindering heel erg groot, ik kon binnen 2 weken weer aan het werk.

In de maanden erna ging het stukje bij beetje beter, met soms een terugval als ik te veel van mezelf verlangde. Nu kan ik weer heel veel: fietstochten van een paar uur zijn geen probleem.

mvg Michel

Essie:
Die nucleopathie, dat is dus een hernia-operatie? Lijkt me dus geen oplossing voor een discopathie?

Heb zelf discopathie L5-S1, overigens had de onderzoekende sportarts maar één blik op mijn rug nodig om de diagnose te stellen. Röntgenfoto's en MRI hebben de diagnose alleen maar bevestigd.
Na bijna een jaar van veel trainen (buik-en rugspieren) is de pijn nu heel goed te doen. Ik kan zelfs weer hardlopen, hoewel niet zonder pijn. Maar het is te doen en van niets doen wordt de pijn ook niet minder.

Misschien wel een opwekkende noot voor mensen die het niet zien zitten... het gaat natuurlijk niet voor iedereen op, maar soms kun je er zelf toch heel hard aan werken...

belastingen:
Dag Linda,
Net als jij hebt meegemaakt, heeft het bij mij zo'n 2 jaar geduurd voor ook bij mij werd vastgesteld dat ik aan een ernstige discopathie leed. Welliswaar op het niveau val L4-L5 én gepaard gaande met een asymmetrische uitpuiling van de discus in het spinale kanaal. En vermits ik een beetje, nu ja een beetje, ouder ben dan U, ik ben 62 zijn er uiteraard nog de normale ouderdomsverschijnselen bij, in mijn geval facetartrose op L4L5 en L-S1 met net nog net voldoende ruimte voor de uittredende zenuwen.
Wat bij mij oorspronkelijk werd afgedaan als "ach, een verkeerde beweging, dat zal zichzelf wel oplossen" is dus nu het dringend advies geworden van de neurochirurg om de inderdaad zeer risicovolle operatie "maverick" te laten doen. Ze is echter zo risicovol dat het ziekenfonds weigert tussen te komen in de kosten (Belgie).En die kosten bedragen hier, enkel voor de operatie 5000 €.
Maar wat mij aanzet U te schrijven is dat men U blijkbaar een 6 maanden durende behandeling, bij ons multidiciplinaire rugrevalidatie genoemd, aanraadt en dat ik dat gedurende 2 maanden heb volgehouden. De pijn werd niet beter, integendeel, ik kon niet meer functionneren en belande daardoor uiteindelijk in de psychiatrische afdeling van hetzelfde ziekenhuis. Ik had er gewoon een depressie van gekregen. En het is dank zij mijn psychiater, die er bij zijn collega's-specialisten heeft op aangedrongen, dat de uiteindelijke diagnose werd gesteld.
Uiteraard kan ik niet in de plaats van uw dokters oordelen, maar ik wil U wel waarschuwen. Stop met die "behandeling" als ge voelt dat ge het niet meer aankunt. En zoek tijdig psychologische hulp.
En verder kan ik U alleen maar het beste toewensen, en vrienden die je steunen. Je bent nog zo jong kind.
Groetjes. Viviane.

kimvanoostwaard:
Beste Linda,

Helaas zit ik in precies dezelfde situatie als jij. Ben (net) 23 jaar, sinds vier maanden weet ik dat ik discopathie L5-S1 heb. Sinds vorig jaar vakantie zijn mijn rugklachten gaan opspelen, begin oktober flink door mijn rug gegaan, vervolgens klachten blijven aanhouden, werd steeds erger, daarna nog een keer door mijn rug gegaan. Via dokter doorgestuurd naar orthopeed en die constateerde, via mri-scan, discopathie. Ik werd doorgestuurd naar een fysiocentrum waar ik rugtraining moest gaan volgen en dan zou het goedkomen volgens de orthopeed. Ben nu inmiddels al vier maanden aan het trainen. Ik merk dat ik wel iets sterker ben geworden, omdat ik kleine dingen, zoals de afwas doen of gewoon wandelen, langer volhoud. In het begin van mijn training kon ik namelijk bijna niet meer op mijn benen staan en lag hele dagen in bed, omdat mijn lichaam zo afgezwakt was van de pijn en instabiliteit. Vind op zich wel prettig om fysio te hebben, heb ik tenminste het idee dat ik iets eraan doe, verder is mijn verhaal niet zo positief. Ben moeten stoppen met werken en met school. Best balen, want moest alleen nog maar afstuderen en dan had ik mijn diploma. En aangezien ik voor afstuderen hele dagen moet zitten, gaat dat eventjes niet door. Verder kan ik niet lang zitten en staan, ik loop wel veel. Dus net als jij, zit ik in het weekend thuis. Vrienden komen wel langs, alleen kan ik nooit ergens naartoe, geen feestjes of uitgaan, want dat hou ik gewoon niet vol. Wel probeer ik af en toe een uurtje naar de kroeg te gaan, om even onder de mensen te zijn, maar ben dan wel vaak zwaar teleurgesteld omdat ik na een uurtje het niet meer volhoudt. Dus snap je situatie helemaal, ookal accepteer je de situatie, het blijft ontzettend frusterend om nooit leuke dingen te kunnen doen. En aangezien we jong zijn en veel willen.... Graag wil ik met jou contact houden, als je dat fijn vindt, omdat ik niemand ken die hetzelfde heeft als mij en het wel prettig zou zijn om ervaringen te delen en hopelijk ook snel positieve ervaringen! Misschien kunnen we elkaar tips geven, wie weet! Mijn tipje is alvast blijf altijd in beweging, doet het te pijn, dan maar met pijnstillers, maar blijf in beweging. Ik heb vaak flinke terugvallen gehad omdat ik tijdens de pijn te bang was om te bewegen. Ik heb zelf namelijk ook flink last van bewegingsangst, dus zodra ik pijn voel, wil ik graag liggen en naar huis. Verder heeft mijn fysio en osteopaat vertelt dat omdat je er zoveel mee bezig bent en je vaak je focus op je rug hebt, de pijn verergert. Dus afleiding is belangrijk en probeer je gedachten niet altijd bij je rug te houden. Verder als ik pijn heb leg ik vaak een warme kruik tegen mijn rug, warmte helpt bij mij heel goed, ik heb ook vaak minder pijn als het buiten lekker warm is. Nou ik kan wel doorgaan met vertellen, maar hoop binnenkort iets van jou te horen. Slaat de fysio aan, hoe gaat het nu? Ik weet zeker dat het met ons allebei goed komt, alleen hoop ik dat het niet te lang duurt!
Veel succes met fysio en hopelijk houden we contact!!

Groetjes Kim

milouketjuh:
Hallo allemaal,
sinds april weet ik ook dat ik discopathie en spondylolisthesis (verschoven rugwervels door het ontbreken van een boogje in de rug).
Graag wil ik weten hoe het nu met jullie is, hoe de fysio en evt andere behandelingen aanslaan en of er een operatie wordt overwogen.
Bij mij wordt nl een operatie overwogen, mijn onderste 4 wervels zullen dan aan elkaar worden vastgezet. Maar ik ben heel erg aant twijfelen geslagen, of het wel nodig is en ik niet zo doorkan....
Groetjes MIlou

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie