Auteur Topic: Discopathie L5 Si  (gelezen 78182 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kaatje

 • Gast
Discopathie L5 Si
« Reactie #15 Gepost op: 03 december 2008, 13:28:29 »
Hoi Milou,

Ik weet niet wat je klachten precies zijn? Bij mij werd er ook gesproken over enige oplossing is vastzetten. Heb discopathie ook van de niveaus als jij aangeeft en daarbij 3 hernia's op die plekken. Heb dan geen last van verschuiving. Maar denk dat het vooral ligt aan de klachten die je ervan hebt. Heb je er heeel veel problemen door en kan je zo niet functioneren (ook niet als je een beetje aangepast leeft) dan is opereren misschien DE oplossing. Heb je minder klachten en kan je er best mee leven al dan niet met pijn maar wel draaglijke pijn dan zou ik er (nog) niets aan laten doen. Mijn klachten zijn op dit moment vreselijk en moet bijna hele dagen liggen wil ik bijna geen pijn hebben. Op dit moment kan ik niet eens gewoon een paar uurtjes op zijn want dan krijg ik flink pijn door de hele sterke pijnstillers heen. Is geen leven voor mij dus wil toch dat er iets aan gedaan word.

Wat ook een mogelijkheid is de pijnpolie. Ik ben nu bezig met verschillende behandelingen op de pijnpolie en helaas tot nu toe heeft niks echt gewerkt. Maar als je daarmee de pijn onder controle kunt krijgen en operatie kunt uitstellen daardoor zou ik dat eerst proberen. Bij mij zal ook als dit allemaal niet werkt zo'n operatie de enige mogelijkheid zijn om van de pijn af te komen.

Groetjes,

Kaatje

Yvonne

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #16 Gepost op: 08 oktober 2009, 09:30:51 »
Hoi lotgenoten,

Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik discopathie heb :wuh:
Ik heb iedereen zijn verhalen gelezen en ben een beetje in de war :hmm:
Zoals velen van jullie heb ik veel pijn en weet ook nog niet hoe het verder gaat.
Mijn dokter is niet aanwezig :( en kan verder nog geen uitleg geven.
Wat nu? Therapie? Wat voor werk kan ik wel gaan doen?

Ik hoop dat iemand me iets meer kan vertellen.

Groetjes Yvonne

joyci3

 • Gast
Re:Discopathie L4,L5, hernia
« Reactie #17 Gepost op: 28 december 2009, 15:13:37 »
Hallo lotgenoten!

Ik heb al jullie verhaaltjes gelezen. :hmm:
Ik ben 23 jaar en loop al 6 jaar met lage rugklachten. Ik heb er eigenlijk al die tijd mee doorgelopen, tot dat ik zoveel pijn kreeg dat ik moest stoppen met me werk in de wijkverpleeging :wall:. ik ben toen een opleiding voor doktersassistente gaan volgen en deze ook afgerond. Ik heb in de tussen tijd allerlei onderzoeken en scans laten maken. hier uit bleek dat er een hernia zit en slijtage( dit was april dit jaar). In juli werd ik op een dag wakker en had ik uitval in me rechter been. :wuh: ik heb toen 3 maanden krachtverlies gehad in me been. gelukkig gaat dit wel weer beter maar in de tussen tijd is hier nog niks aan gedaan, de neuroloog kan hier niks aan doen, advies was fysiotherapie en pijnstillers.  :blah:
In de tussen tijd doe ik sinds augustus aan medische fitness met een fysiotherapeut maar de klachten worden niet veel beter. Ik kan gelukkig wel beter lopen maar als ik even zit of sta krijg ik uitstralingpijn in me bil/been. :wuh:
IK ben vandaag voor een second opinion geweest bij een andere neurochirurg hij praat ook over discopathie en een hernia, verder zegt hij precies hetzelfde ga zo door. Maar onder tussen loop ik met pijn en in april waarschijnlijk me baan kwijt. Ik weet niet meer wat ik moet doen! heeft iemand tips voor mij!???? :wuh: :wuh:

groetjes Joyce

Deborahtje

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #18 Gepost op: 30 januari 2010, 11:00:13 »
Hallo,

Ik ben een meisje van 18jaar en ik heb al 8maanden rugpijn. De huisarts heeft me doorverwezen naar de orthopeed en na een ct-scan en mri was het duidelijk dat het discopathie was tussen L4/L5 en L5/S1. Ik heb echt ongeloofelijk veel pijn. Ik studeer nog en het is heel moeilijk om naar de les te blijven gaan enz , 's avonds heb ik teveel pijn en wil ik gewoon liggen. Ik spreek bijna niet meer af met vrienden buiten de les. Ik vind het echt zwaar. Ik mis het sociale contact want ik voel mij heel eenzaam als ik 's avonds alleen op mijn kot zit. Ik heb al 2keer 14 dagen ontstekingsremmers moeten nemen en ben al 6 maanden fysiotherapie aan het volgen. Ik heb 7weken geleden een facetinfiltratie gehad. Ik had er heel veel van verwacht maar het heeft helemaal niets gedaan dus ik was heel teleurgesteld. Nu moet ik volgende week een epidurale inspuiting laten zetten. Ik wou vragen of er mensen zijn die dit ook al hebben laten doen en wat de reactie daarop was. Als ik weet wat ik ongeveer kan verwachten dan ga ik niet weer zo teleurgesteld zijn. Ik neem nu tramadol maar daar word ik heel suf van en dan kan ik helemaal niets doen. Als die inspuiting niet werkt ,dan wordt het opereren nl een kunstdiscus ofzoiets.

Groetjes Deborah

lucd

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #19 Gepost op: 04 maart 2010, 12:02:31 »
Hallo lotgenoten,

Ik ben Luc, 36 jaar en loop ruim 15 jaar met rugklachten rond.  Eerst dacht ik aan overbelasting door mijn werk.  Ik was magazijnbeheerder en liep de hele dag met dozen te sjouwen en tilde verkeerd.  Fysiotherapie gaf helaas niet het gewenste resultaat.  Ik veranderde van baan en kwam op kantoor te zitten.  Ik hoopte daarmee een oplossing voor de rugklachten te hebben maar niets was minder waar.  Na een paar jaar werd het zo erg dat ik niet meer wist hoe ik op mijn stoel moest zitten.  Ook had ik uitstraling naar mijn benen.  Op advies van mijn grootvader ben ik bij een chiropractor onder behandeling gegaan.  Dat leek te helpen en de klachten werden minder.  Na 2 jaar regelmatige behandeling merkte ik geen verschil meer in het gevoel voor- en na de behandeling waarna ik besloot de behandeling te stoppen.
Na een half jaar ben ik weer naar mijn huisarts gegaan omdat de pijn weer terug kwam.
Deze verwees me door naar een specialist die eerst foto's liet maken en vervolgens een scan.  Daar kwam uiteindelijk een discopathie uit naar voeren.
Op eigen initiatief ben ik daarna met manuele therapie gestart.  Dit voelde eerst als een verlichting.  De pijn nam af en langzaam werd met fitness gestart om mijn spieren te trainen.  Na een half jaar wekelijks trainen onder begeleiding werd ik "genezen" verklaard en kreeg ik het advies mee te blijven sporten.
Helaas ben ik niet zo sportief dus dat advies verdween vrij snel in de prullenbak.
Wanneer de pijn terug kwam deed ik weer enkele oefeningen waarna het weer dragelijk was maar een structurele oplossing was het niet.  Ook de uitstraling naar mijn benen kwam terug.
Sinds enkele weken ben ik weer onder behandeling van een fysiotherapeut.  Hij weet nog niet precies wat hij met me aan moet.  Hij heeft vast gesteld dat mijn bekken iets scheef staat en dat de boel behoorlijk vast zit. Dagelijks dus weer oefeningen doen en hopen dat er meer beweging in mijn rug komt.
Alle verhalen lezende verwacht ik echter weinig van de behandeling omdat er niet echt een structurele oplossing is. 
Mijn grootste probleem is de acceptatie van de klachten.  De pijn is lastig maar daar is in mijn geval in zekere zin mee te leven maar dat het mijn doen en laten beperkt, dat is voor mij onacceptabel.  Ik kan geen klussen aanpakken en dat is best lastig wanneer je een eigen huis hebt.  De tuin of een slaapkamer opknappen kost me minstens 3 weken pijn lijden.  Na die tijd gaat de pijn langzaam terug naar "normaal" niveau.  Kleinere klussen zijn evenzo pijnlijk.  Een dagje naar een beurs kan eindigen doordat ik letterlijk niet meer op mijn benen kan staan.  Het is meer meermaals gebeurd dat ik door mijn benen zak en niet meer op kan staan.  Ik kan niet accepteren dat ik dat soort dingen niet meer kan doen. 
Ik realiseer me dat andere inzenders van deze topic er erger aan toe zijn en langere tijd aan huis of bed gebonden zijn.  In dat opzicht mag ik dus eigenlijk helemaal niet klagen want ik heb nooit echt thuis gezeten vanwege mijn rug.  Wel wordt het me langzaam duidelijk dat er niet echt een probleem oplossende behandeling is.

Dulax

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #20 Gepost op: 19 maart 2010, 13:17:36 »
Dag Lotgenoten,

Ik heb woensdag ook te horen gekregen dat ik discopathie heb. (L2/L3, L3/L4, L4/L5).
Dit heb ik van de reumatoloog gehoord na verschillende botscans en MRI. Hij kon niks meer voor me betekenen en moest maar naar de fysio (ga ik volgende week mee beginnen). Alleen heb ik er weinig vertrouwen erin dat het mij gaat helpen. Ik heb n.m. al meerdere sessies gehad bij de fysio, maar deze sessies hebben mij niet geholpen. Dit was wel een aantal jaren geleden, maar ik ga het gewoon nog een keer proberen ;).

Ik weet eigenlijk niks over discopathie, alleen dat het nooit meer overgaat (dat vertelde de reumatoloog mij), maar wordt het ook erger? :hmm:

Ik ga binnenkort een afspraak maken met de h.a. en dan hoop ik dat ze mij daar wat meer over kan uitleggen.

Ik ben 30 jaar en loop al zo'n 8 jaar met verschillende klachten (ze worden wel erger) over mijn gehele lijf, even een korte opsomming:

- pijn in bijna alle gewrichten
- spierpijn in de benen/schouders armen
- pijnlijke voeten
- tintelingen in armen/handen voeten
- steken overal in het lichaam (voornamelijk gewrichten maar kan ook in de spieren)
- als ik mijn kin op mijn borst leg dan tintelen mijn voeten en handen.

Het wordt voor mij lastig om de dag door te komen (werk) en als ik thuis kom ben ik bek-af. Lastig met 2 kleine kinderen >:(

Hopen dat de fysio aanslaat en dat ik minder pijn ga krijgen.

Gr.


p.s. oja ik heb ook artrose in de r. voet, maar was minimaal.

liesje

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #21 Gepost op: 13 april 2010, 14:47:06 »
hallo

wat een bekende verhalen allemaal. ziek wordt je ervan. je kan bijna niks, heel de dag pijn. ben zelf 42 en lig zelf al anderhalf jaar thuis. hier in nl 3 ziekenhuizen gehad. ook eerst fysio, daarna injecties, en een gipscorset van 3 weken. en nog steeds wil niemand hier iets doen. ja leer er maar mee leven. 4 weken geleden een nummer uit belgie gekregen. kon de week erop al komen, en as vrijdag wordt ik wel geopereerd. ze gaan de wervels l4 en l5 vastzetten en de zenuwbanen ruimer maken. deze arts zegt: als je goed hersteld (ligt aan mezelf natuurlijk) dan werk je over een jaar weer. Hoop dat het gaat helpen. en echt in belgie doen ze niet zo moeilijk. als de problemen duidelijk aantoonbaar zijn zeggen ze we gaan je helpen, want pijn moet niet je leven gaan beheersen.

R.V

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #22 Gepost op: 20 april 2010, 22:07:38 »
Hey linda en anderen :)

Ik ben een jonge vent van 22 heb ook al een poos last van m`n rug links onderin en uitstralende pijn in m`n linkerbeen. Ik heb mijn opleiding boomteelt afgerond en ben bezig met hoveniers opleiding die kan ik afronden en dan moet ik ook geheel ander werk zoeken want bukken staan en alles gaat ook allemaal niet zo best.
Fisyo denkt ook aan discopathie en nog een ander moeilijk woord spondonthesis. En het zelfde wat jij vertelde was bij mij ook het geval dat n operatie gevaarlijk was en dat ik nog jong ben. Train nu om de dag in de sportschool oefeningen op een skippiebal. en probeer om de dag te zwemmen dat breken de dagen nog een beetje. Als iemand verder met me wil praten over rugpijn en wat jullie er aan doen om de pijn te verzachten mag je me gerust emailen vind het wel fijn om met anderen er over te praten. Word je van elkaar wijzer.
Met vriendelijke groet rijnt
jookeen7@hotmail.com

carin

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #23 Gepost op: 07 januari 2011, 00:38:26 »
Hallo allemaal,
 
Mijn naam is Carin. Mijn rugklachten zijn begonnen toen ik 18 jaar was,heb 20 jaar met heel veel pijn gelopen. ik heb ook al heel vaak fysiotherapie gehad,maar het hielp allemaal niet.Wist toen nog niet wat er aan de hand was en liep ziekenhuis in en uit. Daar kreeg ik te horen of ik een echtgenoot had,zodat hij me kon masseren. Ondertussen moesten vrienden van mij me douchen omdat ik niet meer kon lopen,zitten of liggen. In de tussentijd had me de Detam weer werken gestuurd,waartoe ik helemaal niet in staat was,heb daarom mijn vakantie moeten opnemen. In die tussentijd kreeg ik een onderzoek waaruit bleek dat ik discopathy had. (was ook al bij een chiropracticer geweest die toen nog helemaal niet erkend werd, kostte me 900 gulden )ik was niet in staat om te gaan werken.Toen bleek wat er aan de hand was moest ik van de Detam me onmiddelijk ziek melden en mocht ik absoluut niet meer werken. Ik ben toen 11 jaar thuis geweest en wilde weer gaan proberen te werken. Via een vriend van mij kon ik weer aan de slag. (dit hield in dat ik naar huis kon gaan wanneer het niet meer ging als ik teveel pijn had ) Dit heb ik 10 jaar volgehouden,maar ben weer moeten stoppen omdat het niet vol te houden was. Ik ben inmiddels 52 jaar en zit weer thuis omdat werken helemaal niet meer mogelijk is. Omdat ik in al die jaren zo belazerd ben geworden door artsen en Detam heeft dit zoveel impackt op mijn leven gehad dat ik er nog dagelijks last van heb. Ik hoop dat ik veel mensen kan waarschuwen zodat ze zich niet moeten laten afschepen. Groetjes Carin

Patricia_41

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #24 Gepost op: 22 maart 2011, 15:45:22 »
hallo

wat een bekende verhalen allemaal. ziek wordt je ervan. je kan bijna niks, heel de dag pijn. ben zelf 42 en lig zelf al anderhalf jaar thuis. hier in nl 3 ziekenhuizen gehad. ook eerst fysio, daarna injecties, en een gipscorset van 3 weken. en nog steeds wil niemand hier iets doen. ja leer er maar mee leven. 4 weken geleden een nummer uit belgie gekregen. kon de week erop al komen, en as vrijdag wordt ik wel geopereerd. ze gaan de wervels l4 en l5 vastzetten en de zenuwbanen ruimer maken. deze arts zegt: als je goed hersteld (ligt aan mezelf natuurlijk) dan werk je over een jaar weer. Hoop dat het gaat helpen. en echt in belgie doen ze niet zo moeilijk. als de problemen duidelijk aantoonbaar zijn zeggen ze we gaan je helpen, want pijn moet niet je leven gaan beheersen.

Je bent al erg lang niet meer geweest maar ben benieuwd hoe dit is afgelopen  :hmm:

joootje

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #25 Gepost op: 24 maart 2011, 11:01:28 »
 Hallo Iedereen,

Ik weet niet of dit bericht nog zal gelezen worden omdat de vorige berichten dateren van 2008. Ik ben 26 jaar en heb ook te horen gekregen dat ik discopathie heb op l5 en s1. Ik heb er momenteel zeer veel last van en ik wordt er depressief van. De orthopeed gaat me nog vertellen wat ik eraan kan doen. Aangezien jullie er al langer mee leven vroeg ik mij af hoe het met jullie gaat. Ik ben terug aan het studeren voor verpleegkunde maar heb hier ook al geen zin meer in.

Bedankt alvast voor jullie reacties

Joke xxxx

joootje

 • Gast
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #26 Gepost op: 24 maart 2011, 11:04:28 »
 Mijn e-mailadres is jo.van.de.moortele@hotmail.com

xxxxxxxxxxxxxxxx

Offline Melinafaith

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 1
Re:Discopathie L5 Si
« Reactie #27 Gepost op: 21 juni 2012, 23:47:07 »
Beste Linda,

Ik ben Marjorie 38 jaar en heb ook al een ganse tijd last van discopathie l5 zoals ze zeggen is het meeste aangetast, een operatie hebben ze echter afgeraden, ... heb veel verschillende dokters geraadpleegd en er was telkens een andere uitspraak, de ene zei fybromyalgie, dan was het mijn bekken die niet op zijn plaats gekomen was na de bevalling enz. ik zal het maar niet allemaal gaan opnoemen.  Nu heb ik ook al vanalles moeten ondergaan, verschillende scanners en wat weet ik nog allemaal, kiné, rugschool, baxxters, epidurales en dan vloog ik van de ene specialist naar de andere, tot Dokter Mortelé me zei om eens naar Gent te gaan naar het UZ bij Professor Parleviet... Heb gans mijn boeltje van scanners etc .... meegenomen en nadat mijn arts een afspraak voor mij gemaakt had in het UZ ben ik naar daar getrokken ... die zei mij uiteindelijk dat opereren toch de laatste optie was maar daarvoor waren er nog twee mogelijkheden, dus eerst de profacetten eens gaan verdoven dit werkt ongeveer een 3-tal uur en dan vraagt men af en toe wat je pijn nog is en of het helpt, ondervind je dat het helpt dan maken ze een nieuwe afspraak met jou om die profacetten de zenuwen daarvan te gaan verbranden, ik heb dit dus nu vandaag laten doen, en nu is het afwachten hoe het afloopt, kon zijn dat ik gedurende 2 à 3 weken nog meer pijn had zeiden ze maar ik zie wel.  Ik moet zeggen dat ik ondertussen toch ook wel aan heel zware medicatie zit.
Wat werken betreft is het op je tanden bijten, maar ik werk nog altijd want ik moet toch ook mijn gezin kunnen onderhouden alhoewel het niet altijd makkelijk is want te lang rechtstaan gaat niet, te lang zitten gaat niet te lang wandelen ook niet, shoppen pff amai afmattend en na 10 minuten pijnlijk niet te doen, maar laat ons hopen dat het betert.  Ik laat jou nog eens iets weten, maar moest ik van jou zijn zou ik misschien toch eerst eens aan mijn arts vragen of ik geen epidurale mag hebben.
Tot later hoop jou toch een beetje geholpen te hebben.

 

Het Forum Fysiomanueel is een onderdeel van de website Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem en van Bergen | disclamer