Auteur Topic: Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been  (gelezen 128388 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

bloem

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #75 Gepost op: 18 december 2007, 16:09:16 »
Citaat
Hallo,

Na een week rust ben ik maar weer naar de dokter gegaan, deze wilde mij weer afschepen met fysiotherapie. Hier nam ik geen genoegen mee. Ik wil dit onderzocht hebben. Hij heeft mij weer naar de neuroloog doorgestuurd, omdat hij denkt dat een tussenwervel een beetje uitpuilt, het is dan net geen hernia volgens hem.
De manueel therapeut waarbij ik de vorige keer gelopen heb heeft het ook over het si gewricht gehad, hij zei dat het mogelijk is dat dat die pijn daarvandaan komt omdat het volgens hem niet goed staat.
Ik ben blij dat ik ben doorgestuurd maar er worden zoveel mogelijke oorzaken opgegeven dat ik zoiets heb van Wie moet ik geloven? Ik wordt er gewoon zo moe van dat elke deskundige weer iets anders zegt, maar zoals altijd moeten we maar weer afwachten wat er nu van komt.

Nathalie
Beste Nathalie,
Ik heb precies hetzelfde meegemaakt, ook dezelfde uitslag als bij jou het geval.... en voor mij geld ook de zelfde vraag en nu? Ik ben nu zo'n 4-5mnd met een bal therapie bezig (fysiotherapeute die bij een sportschool zit) en dit heeft voor mij voor 90 procent geholpen. Ik ben nog niet helemaal van de pijn af, maar ik heb wel al pijn vrije momenten!! Waar ik erg blij mee ben. Dus misschien kan je is vragen of bal therapie (een soort groote skippie bal maar dan zonder handvatten, wordt ook wel is gebruikt bij bekkeninstabiliteit).
Hopelijk heb je wat aan mijn advies, je kunt me altijd meer vragen stellen als je wilt.

Sterktke!

Groetjes Bloem
 

alicious-xx

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #76 Gepost op: 07 januari 2008, 18:10:06 »
Hey,, Ik wou me verhaal ook ff kwijt..  ik heb sinds 2 jaar last van mijn rug.. heb fysiotherapie,manuele therapie, mensediek,fitness gehad en nog een man die mijn botten ging kraken. dat hielp allemaal niet. het begon steeds zeerder te doen de huisarts schreef me eerst dyclofenac voor, daarna mocht ik naar het ziekenhuis voor een MRI dat hielp ook niet want hij zei dat het in mijn nieren zat.  toen ben ik 2 weken geleden terug geweest en toen zei mijn huisarts omdat je er al zo'n lang last van hebt 'zal ik je toch maar doorsturen'. ik kan geen 5 minuten zitten of het doet alzeer. ik ben ook pas 16(bijna 17) jaar oud. het begon vorig jaar met uitstralen naar mijn benen, dat is de laatste tijd verergert en het trekt nu ook helemaal door naar mijn armen/vingers) en naar mijn schouders/nek. ik ZIT iedere dag van 7 tot 3 (bus + school) en dat doet gewoon zo verschrikkelijk pijn.. ik ga 22 januari naar de neuroloog dan kom ik heel misschien wat meer te weten. het rare ervan 2 jar geleden is het bij mijn moeder ook begonnen en die heeft n half jaar thuis gezeten omdat ze niet kon werken door de pijn.. ze hebben bij haar niet kunnen ontdekken wat het is.. ze heeft ook ruggenprikken gehad bij de rugpoli in den haag en op de beluwe maar dat heeft ook al niet geholpen.. ze weten nog niet wat het is, en misschien komen ze daar ook niet achter...  ik hoop dat iemand het wil lezen en reactie wil geven.

groetjes Anne  :rolleyes: 

alicious-xx

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #77 Gepost op: 07 januari 2008, 18:15:29 »
Citaat
Hallo,

Sinds een week is het weer in mijn onderrug geschoten. Ik voel vanuit mijn onderrug, via mijn bil, pijnschoten tot onderin mijn kuit.
Dit is mij ongeveer 4 jaar en 2 jaar geleden ook gebeurt. Twee keer ben ik bij een neuroloog in het ziekenhuis geweest en heb ik een MRI scan gehad, omdat ze dachten dat het een hernia kon zijn. Beide keren hebben ze niets kunnen vinden. Ik heb bij een fysiotherapeut gelopen, zei vertelde mij dat het door mijn lichaamshouding kwam en dat mijn bekken instabiel waren. Daarna kwam ik bij een manueel therapeut die mij 1 a 2 keer in de week kraakte en bezig was mijn rug wat soepeler te maken. Hij kon alleen niet precies vertellen wat ik mankeerde. Ze gokten altijd maar wat. Het zou dit kunnen zijn, het zou dat kunnen zijn. Na vele maanden met pijn te hebben gelopen, nam de pijn langzaam af. Nog altijd weet ik niet wat die pijn veroorzaakt heeft en dat frustreerd mij het meest.
Nu is het de derde keer dat ik hier last van heb. Zitten kan ik niet langer dan 5 minuten want dan

Ik ben op zoek naar mensen die deze pijn herkennen en bij wie er ook geen hernia is geconstateerd. Wat kun je hieraan doen of welke andere onderzoeken kunnen hierbij baaten? Ik hoop dat iemand mij tips kan geven over stappen die ik nog kan ondernemen.

Nathalie.
heb trouwens ook echt veel pijn tijdens het fietsen. kan geen 5 minuten normaal op de fiets zitten of het doet al superzeer..
x
 

joffrey_growl

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #78 Gepost op: 16 januari 2008, 22:29:20 »
Beste Nathalie...
Het KAN een hele makkelijke oplossing zijn. Bij mij kwam er een hele zware rugpijn... In mijn lage onderrug... En die schoot door tot in mijn rechterbeen, op den duur kon ook ik nauwelijks meer normaal zitten, een tiental minuten op de fiets en het ging pijn doen. Ik ben naar de huisarts geweest, een fysiotherapeut, een manueel therapeut, een neuroloog... En die allemaal dachten dat het misschien wel een hernia was of iets dergelijks. De neuroloog wilde om verzekeringstechnische redenen geen foto's maken, en stuurde me door naar Mensendieck (is houdingstherapie) en daar heb ik ook nog heel veel therapie gehad... Wat uiteindelijk een beetje loos bleek te zijn, aangezien bleek dat mijn rechterbeen (ik heb twee keer mijn rechtebreen gebroken) ongeveer 1 cm korter was dan mn linker, en dus is mn bekken scheef gaan staan, waardoor de rugpijn veroorzaakt werd. Ik kreeg een zooltje in mn rechterschoon, die mn beenlengteverschil ophefte... En toen ging het helemaal over... Echt de simpelste oplossing waar de meest geleerde doktoren niet op waren gekomen... Dus probeer ook simpel te denken ;) Het kan ook te maken hebben met lengteverschillen, laat je benen eens opmeten :D
Groeten, Joffrey

Maja 's-Gravesande

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #79 Gepost op: 17 januari 2008, 20:10:29 »

 Dkt Dekkers: ruggewervelspecialist te München

Enige jaren geleden kwam ik na vruchteloze en buitengewoon patiënt-onvriendelijke consultatie van een Nederlands orthopeed, in contact met dkt. Dekkers te München.

In 2003 werd mij gezegd dat mijn nek- en ruggewervels zodanig versleten waren, dat ik ermee moest leren leven. Over een jaar moest ik nog maar eens terugkomen (LUMC). De pijn in mijn hals was zodanig, dat ik mijn hoofd met moeite kon bewegen en niet meer in staat was tot lezen en schrijven.

Mijn beroep, verpleegkundige, heeft misschien ook voor een deel bijgedragen aan slijtage.
Op mijn vraag of het misschien een hernia zou kunnen zijn, antwoordde de orthopeed dat daar geen sprake van was. Wel moest ik beginnen met een kraag te dragen, ter ondersteuning van mijn hoofd.
Deze diagnose was gesteld na het bestuderen van een paar röntgenfoto's.

Indien alles slecht zou zijn zou ik overal pijn moeten hebben en aangezien ik slechts pijn in mijn nek had belde ik naar de Alpha-Klinik te München.

Een week later constateerde dkt. Dekkers op basis van MRI-scans een flinke nekhernia en de week daarop werd ik door hem geopereerd. Na de operatie heb ik nooit meer pijn gehad. Ik heb sedertdien geen pijn stillers hoeven te gebruiken en ik kan me nog steeds perfect bewegen.

Een half jaar geleden kreeg ik pijn in de onderrug. Na consultatie van een fysiotherapeut en een chiropracter (zonder succes) was de reis naar dkt. Dekkers snel gemaakt. Ook in dit geval werden de klachten met volledig succes verholpen (thans 3 weken geleden).

In de laatste jaren heb ik veel mensen gesproken die door dkt. Dekkers zijn geholpen. Zij kunnen hun geluk niet op dat zij net als ik weer normaal verder kunnen leven.

Velen werden, voor zij bij dkt. Dekkers belandden, in Nederlandse ziekenhuizen een of meer malen op conservative wijze geopereerd. Ook waren meerdere van hen door hun vorige specialisten opgegeven.

Nu las ik - binnen enkele maanden - negatieve berichten, in een tweetal  Nederlandse kranten. Een paar ontevreden patiënten gaan op grond van vermoedens een proces aan, omdat zij veronderstellen
dat stenose-operaties te vroeg zouden zijn uitgevoerd! Niet omdat ze nog pijn hadden, daarover geen klacht.

Ik vraag me af waarom die patiënten dan niet gewoon bij hun specialist in Nederland zijn gebleven, als er geen stenose op de MRI-scan zichtbaar was. Immers, er is ook nog zoiets  als een aan de MRI toegevoegden rapportage van de betrokken radioloog. En bovendien: indien ze pijn hadden moest die pijn toch ergens vandaan komen? Ik neem aan dat deze patiënten inmiddels prettig rondlopen, want daar was geen klacht over.

Interessant in dit verband was het artikel van een ex-patiënt in De Volkskrant van 8 januari jl. te weten de heer Jan van Ewijk uit Oss: "Ik heb mij wild geërgerd aan het artikel over dkt. Dekkers van de Alpha-klinik in München (voorpagina, 4 januari).
In vier jaar tijd heb ik twaalf ingrepen in mijn rug ondergaan - in twee gerenommeerde ziekenhuizen in Nederland. Ik had veel pijn en kon amper lopen. Ik was uitbehandeld, gebruikte een enorme hoeveelheid morfine. Geen arts zag dat het ruggemerg in mijn lendewervels ernstig was ingeklemd door stenoses (botwoekeringen). Dokter Dekkers ontdekte dat wel en dat werd mijn redding.
Vorig jaar werd ik in München geopereerd. Ik heb nog wel pijn maar gebruik geen morfine meer! En ik kan weer lopen. Die andere ex-patiënten die nog pijn hebben, willen dkt. Dekkers aan de schandpaal nagelen en er tevens een finacieel slaatje uit slaan - omdat de verzekering maar een klein gedeelte vergoedt. Ik ben Dekkers heel dankbaar en wil daarom dit tegengeluid laten horen."

Over de kosten wil ik nog dit zeggen: mijn eerste operatie was 6000 Euro en niet de tienduizende euro's die in een artikel d.d. 8 januari in de Zeeuwse Courant werden genoemd.

Kan iemand mij vertellen hoeveel een operatie in Nederland kost, maar dan wel met de ziekhuisdagen de fysiotherapie de pijnstillers en de kosten van de tweede operatie erbij, omdat de eerste mislukt was?
Tot nu toe heeft geen verzekering mij dat willen vertellen.

Dkt. Dekkers heeft 15 jaar ervaring en de passie om een mens met pijn en nood zo goed mogelijk te helpen! Dat telt méér dan de zeer beperkte ervaring in Nederlandse centra.

Eén van zijn honderden dankbare patiënten.

Oegstgeest, 17 januari 2008
 
M. 's-Gravesande


 
 

Aito

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #80 Gepost op: 21 februari 2008, 02:25:36 »
Hi people! When i was 20 years old i got a hernia of lifting somethings, i triend so many things like kine, osteopathics, many many doctors, but no-one who could help me! I got depressed after one year of bearing so much pain constantly! I even thought to quit my life and to offer myself for any goodwill and help in a foreign country (although i'm cured i still want to do this as thank for God).
So here is how i got healed:
Someday when i was so down again, lying in my bed i had the idea coming in my head of accupucture, i searched on the net and found an adress nearby! The accupuncture helped a bit, but it wasn't enough. Trough this awsome girl who studied acupuncture she told me about Chinese herbs! So she contacted her teacher from China and he sent me herbs which really helped! There are many sites to that can offer you help! Just browse on google for it!
Another tip i learned: by hanging on a bar make your joints of your back pull a bit away from eachother, and because of the pressure the slipped joint comes back on his place! This can take weeks, or if it's chronic even months when it comes back on his place 100%! But just be patient! You can do this in gym maybe to, by combining muscle exercises for you back. Like by lying on a high bank, but from the waist you go down, so you're with your head downwords (the joints pull away from eachother by the gravity) and then you pull up your back so you feel ur lower backmuscels and go down again.. repeat this for 3 sets, 12 times each set and you'll feel the difference and step by step u'll be healed completely!
Also you can take glucosamine with chondroïtine, you can find this in farmacy or health-shop, it rebuilds your joints and makes them stronger! Also silicon (from health-shop) does the same to you!
don't give up people! You can heal completely! Like i have, after two years!! And i enjoy life even more than ever!!! It made me also learn that alternative healings are much better than our western medicine! Good luck peoople! You can do it!!! If any questions, mail me at yomegustaelmar@hotmail.com!
for anything there's a solution :) X

godfather

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #81 Gepost op: 19 april 2008, 00:16:24 »
Hallo lotgenoten,
Mijn naam is Jan en loop al een hele tijd met pijn in mijn onderrug.
Op acht januari  2008 ben ik geopereerd aan een hernia L5, S1.
Na de operatie heb ik therapie gevolgt en na drie weken therapie werd de pijn als maar erger.
Heb de nurochirurg weer gebeld en kon de volgende dag gelijk komen.
Hij wist het niet, dus weer een mri scan laten maken.
Een week later moest ik terug komen en in de tussentijd gewoon heel veel pijn in mijn onder rug met heel veel uitstraling naar mijn rechterbeen tot aan de onderkant van mijn voet.
Ik was er al op gewezen dat het lidteken weefsel pijn kon zijn, maar nee dat was het ook niet.
Ik heb kort geleden een dag in het ziekenhuis door gebracht voor allerlei onderzoeken zoals bloed, blaas, houding enz. enz.
De art wilde mij afschepen met een verhaal dat ik stijf was en daar ben ik toch wel tegen in gegaan. natuurlijk loop je wat stijf, want je ben er al op voorbereid dat je weer bij een verkeerde beweging een vreselijke pijnscheut kunt verwachten Hij maakte mij duidelijk dat ik één van de uitverkorenen was die na een hernia operatie pijn bleef houden, waar niet veel meer aan te doen zou zijn. De ene dag is niet de andere, maar het blijf pijnlijk.
Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik mij totaal niet serieus genomen voelde en dat ik het gevoel had dat hij dacht dat het tussen mijn oren zat, maar dit was niet zo volgens hem.
Nu heeft de nurochirurg een afspraak voor mij gemaakt bij een physician assistant therapeut. hij zal mij dan duidelijk kunnen maken wat er aan de hand moet zijn en zal weer veel onderzoeken gaan doen. Ik ben nu zover dat ik ´s nachts gemiddeld 3 uurtjes slaap, geen minut zonder pijn loop en zware medicijnen slik ( tramodol, diazepan, rillis, en vele paracetamol) tramodol is volgens mijn huisarts de zwaarste pijn bestrijdende medicatie wat er is op morfine na, maar ook hier heb ik wijnig baat bij. Op dit moment ben ik ontzettend moe en weet het allemaal niet meer. ik zelf heb het gevoel dat het niets met spieren te maken heeft maar puur met een zenuw beknelling, maar volens de arts was dat het niet, maar hij taste zelf ook in het donker.
Mijn vrouw en zes kinderen lijden hier ook onder en natuurlijk ook mijn werk, want echt vrolijk word ik hier niet van.
Natuurlijk kan ik wel een boek schrijven net als jullie allemaal, maar moet maar eens stoppen.
Gr. Jan
 

geurt van Deuveren

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #82 Gepost op: 23 april 2008, 19:10:51 »
hallo Mensen

na een ongeluk in 1998 en een half jaar ziekenhuis/revalidatie centrum heb ik begin 1999 een job gekregen waar ik bij zit
voorheen nooit last van m'n rug
nu lage rugpijn uitstralend naar het linkerbeen ( waar ook verlamming en zenuwbeschadiging in zit )
na veel heen en weer geloop bij dokters in het UMC toch niet de minste
bij de revalidatie arts beland
nu wil ik pijnbestrijding ondergaan
SI gewricht aan prikken en verdoven
in de rug verder zenuwen uitschakelen door middel van stroom kunnen ze de juiste zenuw bepalen
heeft iemand hier ervaring mee
zo ja dan hoor ik graag jullie ervaringen

Geurt van Deuveren

bloem

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #83 Gepost op: 28 april 2008, 13:20:26 »
Beste Jan,

Wat een verhaal, maar ik zie dat je pas in januari dit jaar bent geopereerd? Nou ben ik zelf niet aan een hernia geopereerd omdat ze dat (in jan. 2007) niet bij mij wilde uitvoeren. Volgens hem (neuroloog) zijn de resultaten na 1 jaar met of zonder operatie hetzelfde. Ik heb dus geen operatie gehad en ben dus nu ruim 1 jaar verder. Het gaat nu redelijk met mij. Na verschillende therapeuten (zoals fysiotherapie, bekkentherapie, manueeltherapeut) ben ik achter een aantal dingen gekomen waarbij ik wel baat had. In iedergeval laat je NIET kraken of masseren daar heb je echt nix aan.

Wat bij mij geholopen heeft zijn twee dingen:

- bal therapie, dit zijn bepaalde oefeningen om de stabiliteitsspieren die om je werfelkolom lopen te verstevingen, zodat je een soort eigengemaakte corset van spieren maakt waardoor de werfels en tussenwerfelschijven minder belast worden. Ik heb zelf zo'n bal thuis, denk niet dat 1x per week oefenen voldoende is,  ik zit bijna iedere dag op mijn bal en doe al mijn oefeningen. (voor meer vragen vraag fysiotherapeut in Hoorn noord-holland http://www.fritsvanderwerff.nl/)

- podoloog, ik heb zooltjes laten maken, de podoloog kwam er achter dat ik verkeerd liep en ook nog is een beenlengte verschil had! Ik wil niet zeggen laat zooltjes maken en je hebt nergens last van, maar het heeft mij wel voor zo'n 20% van de pijn afgeholpen.

En Jan, ik wil je niet ontmoedigen het is een zware tijd maar denk a.u.b. niet dat je er met een paar weken van af bent! Helaas gaat dat echt niet, sterkte de komende tijd. En neem er min. 1jaar de tijd voor om rustig te herstellen. Ik ben nu voor zo'n 80% van de pijn af, maar ik ben nog dagelijks met mijn rug bezig en de pijn gaat nog steeds op en neer.

Groetjes Bloem

 

zonnenstraaltje

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #84 Gepost op: 22 juli 2008, 23:04:50 »
Citaat
Hallo lotgenoten,

Ook bij mij lage rugpijn met enorme uitstraling naar het linkerbovenbeen. Na de normale pijnstillers zit ik nu aan de morfine, een aanrader ondanks de bijwerkingen (sufheid en stoelgang).

Hoopte vrijdag op een geboekte reis te kunnen, maar vrees het ergste. Ik baal verschrikkelijk! Foto's hebbem bij mij uitgewezen dat het geen hernia is, maar dunne tussenwervelschijven waardoor zenuwen beknellen. De manueel therapeut wil me laten bewegen, maar dat lukt haast niet. Hou nu volledige rust met de benen gebogen omhoog.

Ik hoop op een wonder!

Liefs,
Marco
wat voor een morfine gebruik je ,ik heb het via de pijn pololie en doet niets bij mij .
Ik gebruik zaldiar .
 

leonie

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #85 Gepost op: 23 juli 2008, 11:10:44 »
2 jaar geleden was ik zwanger van mijn derde kindje en kreeg pijn in mijn bekken/heupen met uitstraling naar mijn linker been zo erg dat ik af en toe niet kon lopen of staan. Volgens de dokter had ik zware bekkeninstabiliteit. Na de bevalling kon ik niks meer, de kraamhulp was al bezig met het regelen van een gezinsvervangende hulp en een rolstoel. Mijn wereld klapte even dicht maar zo eigenwijs en hard dat ik kan zijn liet ik het er niet bij zitten. Binnen een week stond ik weer en liep ik kleine stukjes zei het met een flinke dot pijnstillers maar ik liep. Na een half jaar werkte ik weer en al snel kwam ik in de horeca terecht, lopen en tillen. Omdat ik geregeld tijdens het lopen door mijn benen heen zakte ging ik terug naar de dokter. Die zei dat ik teveel deed voor iemand met B.I. en ik moest een S.I.band dragen, dat heb ik ook gedaan tot afgelopen december. Het ging echt niet meer en ben weer bij de dokter geweest die mij doorstuurde naar de fysio voor mijn bekken klachten. Hij heeft bij de eerste behandeling gezegd het komt van je rug af, bij de tweede behandeling kon ik amper lopen ( 22-01) hij stuurde mij terug naar de dokter. De dokter zei dat het een ontsteking in mijn rug was? Ik wilde een vewijskaart voor de ortho chirugie en die kreeg ik. (31-01) kon ik terecht, ik kon met spoed inder de mri en bleek dat ik een flinke hernia (S1-L5) had en nooit geen B.I. heb gehad maar al 2 jaar lang een Hernia. (4-2) kreeg ik die uitslag en een spuit in mijn rug. (25-2) moest ik terug komen om te vertellen of die spuit had geholpen, helaas. ( 5-3) ben ik met spoed onder het mes gegaan, de chirug zei na de operatie dat ik geluk had. Was ik langer blijven lopen dan had ik mijn eigen stoel gehad met wielen. De klachten gingen nog niet weg dus (3-4) nog een mri. En wat denk je? Ik heb een nieuwe hernia en 2 versleten tussenwervels. Toch moest ik eerst revalideren, dat heb ik nu gedaan en de fysio stuurt me wederom terug. Nu mag ik 30 juli weer en begint het verhaal weer van voor af aan. Lopen kan ik alleen met pijn, zitten en liggen ook en dan moet ik ook nog een kleine van 2 jr achterna lopen en van 7 jr en 8 jr want hulp krijg je hier ook niet in Holland. 30 juli vertel ik wel het vervolg..........
groetjes Leonie

dubje

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #86 Gepost op: 26 augustus 2008, 14:23:41 »
Hoi allemaal,

Ik ben een meid van 26 jaar en kamp sinds ruim 2 maanden met vage rugpijnklachten.
Ik heb meegeholpen met een stevige verbouwing in de tuin in het voorjaar. Nadat de tuin klaar was is het 2 keer in mijn rug geschoten. De 1e keer is het na rustig aan doen over gegaan, maar de 2e keer dus niet.
Ik heb niet echt gigantisch veel pijn, maar wel klachten. Als ik een aantal minuten zit, begint een zeurderige pijn in mijn onderrug die uitstraalt naar mijn billen en hoog in de bovenbenen.
Ik ben hiervoor bij de Fysio, heb al 7 behandelingen gehad, maar dit heeft nog geen enkele verbetering te weeg gebracht. Aangezien gewone rugklachten na 6 weken al verbeterd moeten zijn heb ik vorige week foto's laten maken. Hier is niets uitgekomen alleen dat ik 2 versmalde wervels heb. De dokter kan alleen niet zeggen of dit de rugklachten veroorzaakt of dat ik dit altijd al heb gehad. Volgens de dokter moet ik gewoon doorgaan met fysio. Maar deze hebben dus volgens mij geen nut.
Heeft misschien iemand van jullie dit misschien al eerder meegemaakt?
Ik weet dat dit klachten zijn dit bijna niets voorstellen tegenover de klachten die ik gelezen heb, maar ik zou er toch graag vanaf willen. Wie weet heeft iemand een andere ervaring en kan ik hier geburik van maken.
Groetjes,

Nicole

Stephan

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #87 Gepost op: 16 oktober 2008, 10:25:10 »
Citaat
Beste Nathalie...
Het KAN een hele makkelijke oplossing zijn. Bij mij kwam er een hele zware rugpijn... In mijn lage onderrug... En die schoot door tot in mijn rechterbeen, op den duur kon ook ik nauwelijks meer normaal zitten, een tiental minuten op de fiets en het ging pijn doen. Ik ben naar de huisarts geweest, een fysiotherapeut, een manueel therapeut, een neuroloog... En die allemaal dachten dat het misschien wel een hernia was of iets dergelijks. De neuroloog wilde om verzekeringstechnische redenen geen foto's maken, en stuurde me door naar Mensendieck (is houdingstherapie) en daar heb ik ook nog heel veel therapie gehad... Wat uiteindelijk een beetje loos bleek te zijn, aangezien bleek dat mijn rechterbeen (ik heb twee keer mijn rechtebreen gebroken) ongeveer 1 cm korter was dan mn linker, en dus is mn bekken scheef gaan staan, waardoor de rugpijn veroorzaakt werd. Ik kreeg een zooltje in mn rechterschoon, die mn beenlengteverschil ophefte... En toen ging het helemaal over... Echt de simpelste oplossing waar de meest geleerde doktoren niet op waren gekomen... Dus probeer ook simpel te denken ;) Het kan ook te maken hebben met lengteverschillen, laat je benen eens opmeten :D
Groeten, Joffrey
Hey  Joffrey.
Ik had dit forum nog niet gevonden en gelezen en vandaag las ik jou bericht.

In mijn jeugd heb ik steunzolen gehad, maar naarmate je gaat puberen vind je het niet stoer om met die dingen te lopen en droeg ik ze dus nooit meer.
Nu op mijn 40ste loop ik sinds 1,5 a 2 maand met dezelfde klachten als de meesten hier.
Pijn in onderrug met uitstraling naar de bil en linkerbovenbeen tot aan de knie. 's Nachts geen oog dichtdoen van de pijn. Niet weten hoe je moet liggen of zitten.
Na een paar maal fysio, wat helaas niet veel hielp, heb ik het met de huisarts erover gehad.
Ook over het dragen van steunzolen van vroeger.
Ik ben gisteren naar een podoloog-orthopeed gegaan en heb me laten nakijken.
Nou mijn voeten waren waardeloos en ik stond uit het lood. Ik loop/sta dus scheef. Hij heeft dat gemeten met een soort waterpas. Wat ze allemaal niet verzinnen  :D
Dus zooltjes aangemeten. Zaterdag wel voor de zekerheid onder de MRI en die uitslag ook afwachten.
Maar dat ik zooltjes nodig heb was zeker. Hij had een paar stukjes kurk en plastic onder mijn voeten geschoven en ik merkte gelijk dat ik anders ging staan.
Door het niet dragen van zooltjes is mijn hele rug en houding verziekt.
Zou mooi zijn als het door dit opgelost kan worden.

beezeken

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #88 Gepost op: 17 oktober 2008, 07:36:33 »
Citaat
Hallo beste mensen.
Na aanvankelijk last te hebben van mij onderrug is daar nu ook een uitstraling naar mijn rechterbeen bij gekomen.
De pijn in de onderrug is onder controle door ibuprofen 600, en daar ben ik nu dan ook mee gestopt, maar de uitstraling naar mijn rechterbeen is er nog steeds.
Ik voel via mijn bil en dan via de rechterzijde van mijn rechterbeen,vervolgens in mijn knie holte en dan naar mijn kuit en ondervoet een pijn scheut lopen.
Onderaan mijn voet voel ik een tintelling alsof je heel koude voeten heb, en  deze tintelling is alleen voelbaar bij de kleine teen en de teen die ernaast zit en dan onderaan de voetzool.
Overdag is de last die ik ondervindt best wel dragelijk want dan beweeg je doorgaans voldoende, maar als ik naar bed toe ga komt met grote regelmaat de pijnscheuten weer opdraven waardoor je de slaap niet goed kunt vatten.
Ben bij de fysioterapeut geweest en die zij dat ik mij zoveel als mogelijk moet bewegen en dat het waarschijnlijk dan ook gaat verminderen, maar daar ben ik zelf nog niet zo zeker van....maar bewegen is altijd goed.
Heeft misschien iemand een goed advies voor mij om die pijnen ook s avonds onder controlle te hebben....evt een medicijn wat goed daar op reageerd.
Dag Jan,

Ik kan alleen maar beamen dat beweging goed is voor je. Ik ben gaan werken na beginnende hernia...Ik heb eerst vier maanden thuisgezeten en langzaamaan is de pijn weggeebt. Uit koppigheid ben ik gaan weken, de arbeidsgeneesheer gaf me één week en dan zou ik terug thuis zitten zei hij. Ik ben nu toch een maand bezig en het gaat goed. Beter dan ik zelf ook verwacht had. Het Is door de beweging (ik ben verzorgster) denk ik. Je spieren worden terug dagelijks gebruikt als je werkt. Ik kan niet zeggen dat ik alle dagen pijnvrij ben, zeker niet. Maar het is draaglijk en ik heb terug een doel in mijn leven en effectief minder pijn.Ik wens je het allerbeste en hoop dat je er iets aan hebt...groetjes

tannie

 • Gast
Lage Rugpijn, Uitstraling Naar Mn Been
« Reactie #89 Gepost op: 19 oktober 2008, 22:57:16 »
Hallo allen, wat herkenbaar dit alles.

Ook ik zit momenteel thuis met dezelfde klachten. Nu woon ik in duitsland net over de grens en heb een duitse huisarts. Deze gaf mij in eerste instantie ibruprofen 600 mee en moest het daarmee uitproberen, ik kon na 2 weken haast niet meer lopen dus ben weer teruggegaan. Dit keer gaf hij mij een verwijzing voor een orthopeed mee hier ben ik ook al geweest afgelopen woensdag en deze wilde foto's laten maken. Nu mag ik dinsdag naar de radioloog om deze te laten maken. Hierna hoor ik meer.
Nu heb ik wel elke dag bij de huisarts schocktherapie gehad en heb morgen mijn laatste sessie. Van de pijn in mijn onderrug ben ik nu af (geen last meer gehad) Nu nog erg benieuwd hoe het verders allemaal afloopt.
Mijn duits is alleen niet al te best en medisch al helemaal niet maar ik blijf het gewoon navragen mocht ik meer nieuws hebben dan laat ik het gelijk weten. Sterkte en tot snel!
Groeten Tanja

 

Het Forum Fysiomanueel is een onderdeel van de website Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem en van Bergen | disclamer