Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Ede Stad: 'Goede samenwerking waarvan bewoner voordelen plukt'

|   Kranten nieuws

Mensen die wat hoger op leeftijd zijn met een licht verstandelijke handicap en lichamelijk ongemak zoals een chronische longaandoening, Waar kunnen die terecht om onder goede begeleiding te blijven werken aan het bewegingsapparaat? "Bij Wietske van der Molen van Fysiotherapie Van Bergen", is het antwoord van de 75-jarige Gijs.

Hij woont in De Breehof in Bennekom en wordt dus geplaagd door een chronische longaandoening. Om zijn longinhoud op peil te houden en zo fit mogelijk te blijven gaat Gijs één keer in de week, op zijn fiets, naar de Heerdlaan in Bennekom om te sporten. Wat doet de Bennekommer daar en hoe ervaart hij het sporten?
“Het is ontzettend vermoeiend. Ik sport altijd een uur. Tijdens dat uur zit ik op de fiets, doe ik oefeningen voor mijn benen, ik gebruik altijd het roeiapparaat en ik maak wat meters op de loopband. Aan het eind van de les ben ik op, maar ik merk wel dat het me helpt. Ik voel me de dagen na het sporten fitter en ik kan beter bewegen. Als ik niet ga, dan word ik veel te stijf.”

Lees het hele artikel bij Ede Stad.

Naar nieuwsoverzicht
Samenwerking met De Breehof
Samenwerking met De Breehof