Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Manuele therapie

Je gaat door je rug. Je hebt al langere tijd pijn in je nek, je kaak, je heup of je bovenrug. Of je voelt je vaak duizelig.  Als er iets mis is in je wervelkolom of in de gewrichten van je armen of benen kun je allerlei klachten krijgen. Dat komt doordat een gewricht niet goed werkt en overbelast raakt. Ook je spieren kunnen verkrampen en soms straalt pijn uit naar andere delen van je lichaam. Onze manueel therapeut kan je helpen bij deze klachten.

Wat is manuele therapie?

Bij manuele therapie pakken we de oorzaak aan van het niet goed werken van een gewricht. Dat doen we door zachtjes te duwen of te trekken tegen lichaamsdelen rond het gewricht zodat je het gewricht snel weer makkelijker kan bewegen. Daardoor neemt de pijn af.

Soms drukken we wat steviger op een gewricht en bewegen het wat sneller. Dan kun je een knappend of krakend geluid horen. Dat is, als je dat voor het eerst meemaakt, even wennen. Maar over het algemeen niet pijnlijk of eng. En vaak merk je direct effect ervan. Je kunt beter bewegen en hebt minder pijn.

Eerste gesprek

Voor we je helpen, kijken we in een uitgebreid gesprek en onderzoek vooraf altijd of jouw klacht geschikt is om te behandelen met manuele therapie (zie ook onderstaand filmpje).

Gespecialiseerde manueel therapeut

De manueel therapeuten in onze praktijk zijn speciaal opgeleid om klachten in de wervelkolom en de gewrichten te behandelen. Onze therapeuten volgden na de studie fysiotherapie een driejarige masteropleiding manueel therapie.

Meer informatie

Meer Informatie? Lees alles over eerste afspraak, verwijzing en vergoeding.

Heb je vragen? Of wil je gelijk een afspraak maken? Kijk op onze contactpagina.

Aangesloten bij