Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Medical Taping

Last van spieren of gewrichten? Dat kan je aardig beperken in je bewegingen en erg pijn doen. Je krijgt dit soort klachten vaak door een blessure, een verkeerde lichaamshouding, spanning of overbelasting. Met een speciale manier van tapen kunnen we je in onze praktijk helpen met je herstel.

We maken daarvoor gebruik van het Medical Taping Concept. Wat is dat? Simpel uitgelegd: we gebruiken elastisch tape om je spieren en gewrichten te ondersteunen, zonder ze vast te zetten. Je kunt dus alles blijven bewegen. Zo komt door gebruik te maken van deze tape de normale doorbloeding van je weefsels weer op gang. Dat helpt bij je herstel.

Waar komt het idee van Medical Taping vandaan?

De methode van Medical Taping komt uit Japan en Korea. Het is al zeker een halve eeuw oud. Achter deze manier van tapen zit het idee dat je moet blijven bewegen om gezond te blijven en weer te worden. Zo houd je de bloed- en lymfecirculatie op gang. Als spieren niet goed werken, heb je meer kans op klachten en aandoeningen.

Tape lift je opperhuid een beetje op

De tape die we gebruiken lijkt op je eigen huid. Hij is net zo elastisch en net zo zwaar. Van die eigenschap maken we gebruik. De tape tilt als het ware je opperhuid een beetje op. Daardoor krijgt de laag onder je huid net iets meer ruimte. In die laag zitten allerlei weefselcellen die bijvoorbeeld pijnprikkels doorgeven, maar ook bloed- en lymfevaatjes. Die kun je stimuleren of dempen door op verschillende manieren te tapen. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn na een kneuzing. Dan krijg je een zwelling op een bepaalde plek en komt er meer druk op het weefsel eromheen.

Waarvoor kun je Medical Taping gebruiken?

Je kunt bij ons voor Medical Taping terecht:

  • na een blessure
  • bij een verkeerde lichaamshouding
  • bij overbelasting. Denk aan RSI, tenniselleboog, schouder- en achillespeesklachten.

Meer informatie

Meer Informatie? Lees alles over eerste afspraak, verwijzing en vergoeding.

Heb je vragen? Of wil je gelijk een afspraak maken? Kijk op onze contactpagina.