Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Sportfysiotherapie

Je hebt je enkel verzwikt tijdens een voetbalwedstrijd. Je krijgt last van je knieën bij het hardlopen. Als sporter kun je soms een blessure oplopen of overbelast raken. Dan kun je terecht bij onze sportfysiotherapeut.

We snappen hoe belangrijk sporten voor je is

Wij snappen als geen ander hoe belangrijk sporten voor jou is. Daarom doen we er alles aan om je weer zo snel mogelijk in beweging te krijgen en op je oude niveau te krijgen. Als dat nodig is, doen we dat in overleg met je trainer.

Samen gaan we na hoe de blessure of overbelasting is ontstaan. En welke revalidatie bij jou en jouw sport past. We kijken ook hoe je beweegt en besteden in de behandeling aandacht aan hoe je je bewegingen combineert, hoe snel, lenig en krachtig je bent  en hoelang je kunt sporten zonder moe te worden.

Hoe we je behandelen

Hoe we je helpen, kan verschillen. Want we hebben diverse methodes die we kunnen inzetten voor je herstel, zoals

  • oefenprogramma’s met of zonder trainingsapparatuur
  • braces (banden) of taping om je gewrichten en/of lichaamsdelen te ondersteunen.
  • bepaalde behandelapparatuur.

Ook voor andere vragen

Je kunt natuurlijk ook altijd een afspraak met onze sportfysiotherapeut maken als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over een sport die je wilt doen. Over het verbeteren van je conditie. Of hoe je blessures kunt voorkomen. We zijn er zowel voor topsporters, als sporters die puur voor de ontspanning sporten.

Gespecialiseerde NVFS-sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut is speciaal opgeleid om sporters te begeleiden. Onze therapeut deed na een hbo-opleiding fysiotherapie een masteropleiding sportfysiotherapie en is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Sportgezondheidszorg (NVFS). NVFS-sportfysiotherapeuten moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en krijgen regelmatig bij- en nascholing.

Meer informatie

Meer Informatie? Lees alles over eerste afspraak, verwijzing en vergoeding.

Heb je vragen? Of wil je gelijk een afspraak maken? Kijk op onze contactpagina.