Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Artrose groepsoefentherapie

Artrose komt sluipend je leven binnen. Je hebt het vaak al, voordat je het in de gaten hebt. Het is een aandoening van het kraakbeen. Beter bekend als gewrichtsslijtage. Door artrose kun je veel lichamelijke problemen krijgen. Zoals pijn, stijfheid, afname van spierkracht, een mindere goede conditie.

Groepsoefentherapie

Weet je dat je veel klachten kunt verminderen door te trainen? Daarom geven we in onze praktijk artrose groepsoefentherapie. Doel van de therapie is om je sterker, fitter en stabieler te maken. En je te laten zien hoe je je bewegingen beter op elkaar afstemt.

Je krijgt meer vertrouwen in je lichaam. Val je een keer of glij je uit, dan zijn de gevolgen vaak niet zo ernstig. Ook leer je beter omgaan met je ziekte, actief te blijven en je grenzen te bewaken.

Wanneer kun je meedoen?

Je kunt met deze groepsoefentherapie meedoen als je:

  • een diagnose van artrose hebt
  • een verwijzing van de huisarts of specialist voor een groepsbehandeling
  • je geen sterke, acute pijnklachten hebt
  • lekker actief wilt blijven/worden
  • voldoende fit bent

Trainen in een groep

Het fijne is: trainen doe je bij ons altijd in een groep met mensen die net als jij artrose hebben. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen.

Wat kun je verwachten?

Meld je je bij ons aan, dan hebben we vooraf een gesprek. Dat duurt ongeveer een uur. We leggen je uit wat we doen tijdens de therapie. Ook vullen we samen met jou vragenlijsten in en testen je lichamelijke conditie. Als we de uitkomsten weten, bepalen we welk oefenschema bij jou past. Iedereen die meedoet in de groep, volgt zijn of haar eigen schema.

Na half jaar kijken we verder

Train je met ons mee, dan kijken we na een half jaar welk effect de oefentherapie heeft. We vullen weer de vragenlijsten in en testen je een tweede keer. Ben je goed vooruitgegaan, dan kijken we of je ook andere manieren van bewegen kunt doen. Zoals zwemmen of wandelen.