Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Beweegprogramma voor mensen met hartaandoeningen

Je wordt snel moe wanneer je iets doet. Of je gaat snel hijgen, omdat je lucht tekort komt. Heb je iets aan je hart, dan denk je vaak dat het beter is om niet te veel te bewegen. Maar het omgekeerde is waar. Juist als je steeds minder traint, krijg je eerder last van bepaalde klachten en kun je steeds minder. Fit zijn of worden, is heel belangrijk bij hartaandoeningen. Ook omdat het je helpt bij het afvallen en het verlagen van je bloedsuiker. Daarom bieden we in onze praktijk het beweegprogramma voor mensen met hartaandoeningen aan.

Speciaal beweegprogramma

Het speciale programma dat we gebruiken, is van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en TNO. Het leert je om dagelijks te bewegen en dat ook te blijven doen.

Trainen in een groep

Het fijne is: trainen doe je bij ons altijd in een groep met mensen die net als jij een hartaandoening hebben. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen. Je traint volgens je eigen schema en doet dat altijd onder leiding van een fysiotherapeut die opgeleid voor dit bewegingsprogramma.

Wat kun je verwachten?

Meld je je bij ons aan, dan hebben we vooraf een gesprek. We leggen je uit wat we doen tijdens het beweegprogramma. Ook vullen we samen met jou vragenlijsten in en testen je. We doen een beweegervaringstest, een conditietest en een aantal fitheidstesten. Als we jouw medische gegevens hebben en alle uitslagen van de testen, kijken we of je bij ons kunt trainen.

Na drie maanden testen we weer

Train je met ons mee, dan volg je een programma van twaalf weken. We hebben in die drie maanden regelmatig een gesprek met je en houden bijeenkomsten voor de hele groep waarin we veel vertellen over bewegen en gezondheid.

Na drie maanden vullen we weer de vragenlijsten in en testen je een tweede keer. We kijken welke vormen van bewegen het beste bij je passen en wat mogelijk is.

Aanmelden en meer informatie

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Bel ons via T. 0318 – 575165 of vul het contactformulier in.