Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

CVA groepsoefentherapie

Groepsoefentherapie na een beroerte

Krijg je een hersenbloeding, dan grijpt dat in op je leven. Afhankelijk van waar de bloeding is, kun je moeite krijgen met bewegen, zien, lezen, schrijven. Je reageert anders op gebeurtenissen. Je barst soms ineens in tranen uit of je bent somber.  Juist als je een beroerte hebt gehad, is belangrijk weer zoveel mogelijk te bewegen. Het maakt je fitter, je zelfvertrouwen neemt toe, het werkt ontspannend en je slaapt beter. Ook neemt de kans op een nieuwe hersenbloeding af.


Daarom bieden we in onze praktijk speciale groepstherapie. Door te oefenen worden je spieren sterker, kun je vaak meer, leer je om bewegingen beter op elkaar af te stemmen en ontdek je je eigen grenzen en mogelijkheden.

Wanneer kun je meedoen?

Je kunt met deze groepsoefentherapie meedoen als je:

  • een diagnose van CVA hebt
  • een verwijzing van de huisarts of specialist voor een groepsbehandeling
  • voldoende fit bent
  • je speciaal voor iets wilt trainen

Trainen in een groep

Het fijne is: trainen doe je bij ons altijd in een groep met mensen die net als jij een beroerte hebben gehad. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen. Sommige oefeningen doe je samen met de groep, andere doe je alleen.

Wat kun je verwachten?

Meld je je bij ons aan, dan hebben we vooraf een gesprek. Dat duurt ongeveer een uur. We leggen je uit wat we doen tijdens de therapie. Ook vullen we samen met jou vragenlijsten in en testen je lichamelijke conditie. Als we de uitkomsten weten, bepalen we welk oefenschema bij jou past. Iedereen die meedoet in de groep, volgt zijn of haar eigen schema.

Na half jaar kijken we verder

Train je met ons mee, dan kijken we na een half jaar welk effect de oefentherapie heeft. We vullen weer de vragenlijsten in en testen je een tweede keer. Ben je goed vooruitgegaan, dan kijken we of je ook andere manieren van bewegen kunt doen. Zoals Sporten op Maat, zwemmen of wandelen.