Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Parkinson groepsoefentherapie

Trillen, pijnlijke spieren, traag bewegen, een starre gezichtsuitdrukking, schuifelend en voorovergebogen lopen. Als je de ziekte van Parkinson hebt, kun je veel klachten hebben. En vaak heb je dan de neiging om steeds minder te gaan bewegen. Terwijl regelmatig trainen juist zo belangrijk is bij deze ziekte. Daarom bieden we in onze praktijk oefentherapie aan, speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson. Doel van de therapie is om weer plezier in bewegen te krijgen, zoveel mogelijk actief te blijven/worden, met je ziekte te leren omgaan en om je grenzen/mogelijkheden te ontdekken.

Wanneer kun je meedoen?

Je kunt met deze groepsoefentherapie meedoen als je:

  • een diagnose van parkinson hebt
  • een verwijzing van de huisarts of specialist voor een groepsbehandeling
  • speciaal voor iets wilt trainen
  • voldoende fit bent

Trainen in een groep

Het fijne is: trainen doe je bij ons altijd in een groep met mensen die net als jij parkinson hebben. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen.

Wat kun je verwachten?

Meld je je bij ons aan, dan hebben we vooraf een gesprek. Dat duurt ongeveer een uur. We leggen je uit wat we doen tijdens de therapie. Ook vullen we samen met jou vragenlijsten in en testen je lichamelijke conditie. Als we de uitkomsten weten, bepalen we welk oefenschema bij jou past. Iedereen die meedoet in de groep, volgt zijn of haar eigen schema.

Na half jaar kijken we verder

Train je met ons mee, dan kijken we na een half jaar welk effect de oefentherapie heeft. We vullen weer de vragenlijsten in en testen je een tweede keer. Ben je goed vooruitgegaan, dan kijken we of je ook andere manieren van bewegen kunt doen. Zoals Sporten op Maat, zwemmen of wandelen.