Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

ZwangerFit! (YVLO-ZwangerFIT ®)

Ben je in verwachting? Dan kun bij ons in de praktijk de bekende cursus YVLO- ZwangerFit doen. Dat is een moderne manier van zwangerschapsgym. Je krijgt begeleiding van een bekkenfysiotherapeut die een geregistreerde YVLO-opleiding heeft gedaan. In de cursus is veel aandacht voor het bekken en de bekkenbodem.

Voor wie is deze cursus?

Als je zestien weken zwanger bent, kun je al meedoen. Ook als je eerder wilt beginnen, is dat in bepaalde gevallen mogelijk. Dat kunnen we met elkaar bespreken. Blijf je actief in je zwangerschap dan kun je je spieren langer fit en krachtig houden en herstel je sneller na de bevalling. Je kunt oefenen tot vlak voor de geboorte van je kindje.

Eerste gesprek

Voor je aan de cursus kunt meedoen, hebben we eerst een gesprek. Daarin nemen we een aantal vragenlijsten met je door en doen een paar lichamelijke testen. Begin je met ZwangerFit dan krijg je van ons een cursusboek. Daarin staat veel informatie over zwanger zijn, bevallen en de tijd na de bevalling.

Wat kun je verwachten?

ZwangerFit bestaat voor driekwart uit actieve lessen en voor een kwart uit theorielessen. Die theorielessen hoef je niet per se allemaal te volgen. Kijk gewoon welke onderwerpen je aanspreken en je iets aan hebt.

De actieve lessen duren een uur, de theorielessen een half uur. De opbouw van de actieve lessen zijn altijd hetzelfde: een warming-up, fitheidstraining, spieroefeningen (met veel aandacht voor het bekken en de bekkenbodem) en een cool down met rek-, bekkenbodem-, ontspannings- en/of ademhalingsoefeningen. Je maakt gebruik van fitnessapparatuur in onze oefenruimte of van kleine oefenmaterialen. Je volgt allemaal je eigen trainingsschema.

Korting voor Esperia

Ben je lid van de Esperia-ledenvereniging? Dan krijg je 25 euro korting op de cursus als je minimaal tien lessen volgt. Kijk voor meer informatie op de site van Espria.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.