Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Bewegen en Artrose

Artrose komt sluipend je leven binnen. Je hebt het vaak al, voordat je het in de gaten hebt. Het is een aandoening van het kraakbeen. Beter bekend als gewrichtsslijtage. Door artrose kun je veel lichamelijke problemen krijgen. Zoals pijn, stijfheid, afname van spierkracht, een mindere goede conditie. Maak je een misstap of een onverwachte beweging, dan kun je die vaak minder makkelijk opvangen.

Sporten op Maat

Weet je dat je veel klachten kunt verminderen door te trainen? Dat gewrichten kunnen ‘slijten’ door te bewegen, is een fabeltje. Juist bij artrose is het belangrijk in beweging te blijven. Daarom geven we in onze praktijk de cursus ‘Bewegen en artrose’. Doel van deze Sporten op Maat-cursus is om je sterker, fitter en stabieler te maken. Om te zorgen dat je op z’n minst kunt blijven doen wat je nu doet of na afloop zelfs meer kunt doen. En je te laten zien hoe je je bewegingen beter op elkaar afstemt. Ook geven we je waar nodig persoonlijk advies.

Wat kun je verwachten?

Je sport onder leiding van een fysiotherapeut. We hebben altijd kleine groepen en je traint alleen met mensen die net als jij artrose hebben. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen. De cursus is in onze praktijk. We hebben een grote oefenruimte met kracht- en cardioapparatuur. Je krijgt altijd oefeningen die precies bij jou passen en die je aankunt.

Als je je aanmeldt

Voor je met de cursus begint, krijg je van ons twee of drie vragenlijsten. Die kun je thuis invullen en meenemen naar de eerste afspraak. We bespreken dan de antwoorden met je en doen een aantal lichamelijke testen om te kijken hoe fit je nu bent.

De cursus duurt twaalf weken. Je sport twee keer per week. Na twaalf weken kijken we hoe het met je is. Daarvoor gebruiken we weer de vragenlijsten en lichamelijke testen. Je krijgt daarna een vervolgadvies van ons.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.