Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Bewegen met lichamelijke klachten

Bewegen gezond en nog leuk ook

Je hebt pijn en bent stijf in je schouder, ellenboog, heup, knie, enkel, nek of rug. Wat het ook is: als je lichamelijke klachten hebt, beweeg je minder. Daardoor word je steeds minder fit, sterk en soepel. Wat er ook bij komt: vaak ben je bang om weer regelmatig te gaan bewegen.  Want stel dat je klachten daardoor erger worden? Als je dit herkent, dan is de cursus 'Bewegen met lichamelijke klachten' iets voor jou.

Onder leiding van fysiotherapeut

Onder leiding van een fysiotherapeut doe je oefeningen die precies passen bij jou en die je aankunt. Stapje voor stapje verbeter je je conditie in deze Sporten op Maat-cursus en versterk je je banden, pezen, spieren en gewrichten. Sporten wordt zo weer leuk. Als het nodig is, geven we je ook advies over bewegen in je dagelijks leven.

Wat kun je verwachten?

Je sport bij ons altijd in kleine groepen en je traint alleen met mensen die net als jij lichamelijke klachten hebben. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen. De cursus is in onze praktijk. We hebben een grote oefenruimte met kracht- en cardioapparatuur.

Als je je aanmeldt

Voor je met de cursus begint, krijg je van ons twee of drie vragenlijsten. Die kun je thuis invullen en meenemen naar de eerste afspraak. We bespreken dan de antwoorden met je en doen een aantal lichamelijke testen om te kijken hoe fit je nu bent.

De cursus duurt twaalf weken. Je sport een of twee keer per week. Na afloop van de cursus kijken we weer hoe het met je is. Daarvoor gebruiken we opnieuw de vragenlijsten en de lichamelijke testen. Je krijgt daarna een vervolgadvies van ons. Dat kan bijvoorbeeld zijn om je aan te sluiten bij een sportvereniging.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.