Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Bewegen met MS

Tintelingen in je arm. Ineens dubbel zien. Een knie die niet meer goed beweegt. Zo begint multiple sclerose vaak. Je zult maar de diagnose krijgen. Dan staat je leven op z’n kop. Wat je altijd fluitend deed, kan ineens moeilijk worden. Wandelen, fietsen, tuinieren, douchen. Is er iets aan te doen? Nee, je kunt de aandoening niet stoppen. Daar zijn we heel eerlijk over. Waar we je wel mee kunnen helpen:  de gevolgen van MS zoveel mogelijk beperken.

Trainen op je eigen niveau, in een groep

Naast dat bewegen helpt om zo lang mogelijk te kunnen blijven doen wat je doet, helpt het je ook om te ontspannen, op gewicht te blijven, meer zelfvertrouwen te krijgen en beter te slapen. We helpen je in deze Sporten op Maat-cursus met het houden en/of verbeteren van je conditie, spierkracht, balans en beweeglijkheid. Ook geven we je waar nodig persoonlijk advies over bewegen in je dagelijks leven.

Wat kun je verwachten?

Je sport onder leiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in MS. We hebben kleine groepen en je traint alleen met mensen die net als jij MS hebben. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen. De cursus is in onze praktijk.

We hebben een grote oefenruimte met kracht- en cardioapparatuur. Je krijgt altijd oefeningen die precies bij jou passen. Je kunt trainen op de apparaten, bewegen op muziek, grondoefeningen doen of bijvoorbeeld bewegen vanuit de (rol)stoel. Goed om te weten: om mee te doen aan de cursus moet je zelfstandig kunnen zitten.

Als je je aanmeldt

Voor je met de cursus begint, krijg je van ons twee of drie vragenlijsten. Die kun je thuis invullen en meenemen naar de eerste afspraak. We bespreken dan de antwoorden met je en doen een aantal lichamelijke testen om te kijken hoe fit je nu bent.

De cursus duurt twaalf weken. Je sport een keer per week. Na twaalf weken kijken we weer hoe het met je is. Daarvoor gebruiken we opnieuw de vragenlijsten en de lichamelijke testen. Je krijgt daarna een vervolgadvies van ons.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.