Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Bewegen met parkinson

Trillen, pijnlijke spieren, traag bewegen, een starre gezichtsuitdrukking, schuifelend en voorovergebogen lopen. Als je de ziekte van Parkinson hebt, kun je veel klachten krijgen. En vaak heb je dan de neiging om steeds minder te bewegen. Terwijl regelmatig trainen juist zo belangrijk is bij deze ziekte. Daarom bieden we in onze praktijk een cursus Sporten op Maat aan, speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Trainen op je eigen niveau, in een groep

Naast dat bewegen goed is voor je lijf, helpt het je ook om te ontspannen, op gewicht te blijven, meer zelfvertrouwen te krijgen en beter te slapen. We helpen je in deze Sporten op Maat-cursus met het houden en/of verbeteren van je conditie, spierkracht, balans en beweeglijkheid. Ook geven we je waar nodig persoonlijk advies over bewegen in je dagelijks leven.

Wat kun je verwachten

Je sport onder leiding van een fysiotherapeut. We hebben kleine groepen en je traint alleen met mensen die net als jij de ziekte van Parkinson hebben. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen.

De cursus is in onze praktijk. We hebben een grote oefenruimte met kracht- en cardioapparatuur. Je krijgt altijd oefeningen die precies bij jou passen. Je kunt trainen op de apparaten, looptraining doen of bijvoorbeeld evenwichts- en beweeglijkheidsoefeningen. Goed om te weten: om mee te doen aan de cursus moet je zelfstandig kunnen zitten.

Als je je aanmeldt

Voor je met de cursus begint, krijg je van ons twee of drie vragenlijsten. Die kun je thuis invullen en meenemen naar de eerste afspraak. We bespreken dan de antwoorden met je en doen een aantal lichamelijke testen om te kijken hoe fit je nu bent.

De cursus duurt twaalf weken. Je sport een keer per week. Na twaalf weken kijken we hoe het met je is. Daarvoor gebruiken we weer de vragenlijsten en lichamelijke testen. Je krijgt daarna een vervolgadvies van ons.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.