Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Fit Plus!

Juist als de jaren gaan tellen, is het belangrijk actief te blijven. Dat is goed voor je lijf, maar ook voor je hersenen. Door te sporten krijg je meer conditie, ben je soepeler en loop je minder kans te vallen of ziek te worden. Daarom bieden wij onze praktijk de Sport op Maat-cursus FitPlus! aan. Voor iedereen van 65 jaar en ouder die jong van hart is.

Wat kun je verwachten?

Je sport bij ons onder leiding van een fysiotherapeut. We hebben altijd kleine groepen en je traint alleen met mensen die net als jij wat ouder zijn. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt steunen, aanmoedigen en ervaringen kunt uitwisselen. De lessen zijn altijd hetzelfde in opbouw:  de eerste drie kwartier doe je je eigen oefeningen, het laatste kwartier sport je samen met de andere deelnemers van je groep en/of krijg je samen een stuk uitleg.

De cursus is in onze praktijk. We hebben een grote oefenruimte met kracht- en cardioapparatuur. Je krijgt altijd oefeningen die precies bij jou passen en die je aankunt.

Als je je aanmeldt

Voor je met de cursus begint, hebben we een gesprek met je. We stellen je dan wat vragen. Over je gezondheid, welke sporten je ooit deed, wat je wilt bereiken, wat je leuk vindt om te doen. Daarna doen we een paar lichamelijke testen om te kijken hoe fit je bent. We maken een schema met oefeningen voor je. Daarbij kun je bijvoorbeeld dingen trainen waarmee je thuis moeite hebt. Zoals opstaan uit je bed of stoel of traplopen.

De cursus duurt twaalf weken. Je sport een keer per week. Na twaalf weken kijken we hoe het met je is en doen we weer een paar lichamelijke testen. Je krijgt daarna een nieuw oefenschema of een vervolgadvies van ons.

Algemene informatie

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul ons aanmeldformulier in. Je mag ons ook altijd bellen via T. 0318-575165.
Je kunt alvast kijken wat de kosten zijn en welke algemene voorwaarden gelden.